Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 -
Ξάστερος ουρανός

7 °C

Σήμερα, 16. Ιανουαρίου 2019

Μαγειρική



Κρέπες με σπαράγγια και σπανάκι

Νόστιμες και θρεπτικές για τον οργανισμό!

Υλικά για 12 μερίδες

1 φλιτζάνι γάλα

1/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

3 αυγά

140 γρ. σπανάκι (ψιλοκομμένο, πλυμένο και στραγγισμένο)

225 γρ. σπαράγγια (καθαρισμένα και ψιλοκομμένα)

3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

1/2 κουταλάκι αλάτι

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις



Συνταγή για κρέπες

Συστατικά
500 ml γάλα 3,5% λιπαρά
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 αυγά
50 ml σπορέλαιο και έξτρα για άλειμμα
2 πρέζες ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα

πραλίνα σοκολάτας
μπανάνες
τριμμένα μπισκότα
τσένταρ
ζαμπόν
αυγό

Μέθοδος Εκτέλεσης



Παραδοσιακά Ελληνικά φαγητά που χάθηκαν με τα χρόνια

 

Η μπομπότα

Η μπομπότα, η θρεψίνη, το ζαχαρόψωμο και άλλα τρόφιμα «των φτωχών» που χόρταιναν τους Έλληνες τον περασμένο αιώνα.

Αποτέλεσμα εικόνας για μπομπότα



Cheesecake με καφέ και σοκολάτα

Χρόνος Ετοιμασίας: 20
Χρόνος Ψησίματος: 45΄
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

320 θερμίδες ανά 100 γρ.

Θα χρειαστούμε ένα ταψί με αφαιρούμενη βάση διαμέτρου 20 εκ.

ΥΛΙΚΑ
(8 μερίδες)



Έχετε δοκιμάσει μαύρη ντομάτα;

H γνωστή μας ντομάτα είναι στρογγυλή ή αβγουλωτή, ζουμερή, γλυκιά και κόκκινη. Άντε, να πετύχουμε στην αγορά ποικιλίες από ντοματίνια πράσινα ή κίτρινα. Απλά πράγματα δηλαδή. Να, που και αυτό θα αλλάξει. Και η αρχή έγινε από Βρετανούς επιστήμονες.



Ποντιακή... κις λορέν με κιντέατα και μπέικον!

Ο νεαρός σεφ Σάββας Καρίπογλου δημιουργεί με μια ποντιακής εμπνεύσεως κις λορέν! Και ως καλός Πόντιος που είναι, επέλεξε ως βασικό υλικό τα ταπεινά και ωφέλιμα κιντέατα, δηλαδή τις τσουκνίδες.

ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη