Τρίτη 22 Μαΐου 2018 -
Ξάστερος ουρανός

26 °C

Σήμερα, 22. Μαΐου 2018

Μαγειρική



Το μανιτάρι των Θέων

To Ganoderma lucidum (lingzhi ή reishi) εμφανίζει γενικά 2 μορφές ανάπτυξης, μια που βρίσκεται στην βόρεια Αμερική, και είναι άμισχη και μάλλον με ένα μικρό ή και καθόλου στέλεχος, ενώ η άλλη ποικιλία είναι μικρότερη και έχει ένα μακρύ και στενό στέλεχος και βρίσκεται κυρίως σε τροπικές περιοχές.



Πιπεριές με μοτσαρέλα, τσίλι και κουκουνάρι

Ένα πολύ νόστιμο και γρήγορο πιάτο που θα σας ενθουσιάσει. 

Συστατικά
2 πιπεριές κόκκινες
1 πιπεριά κίτρινη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. μοτσαρέλα
Για το dressing



Αυγά με μπέικον σε τραγανή σφολιάτα

Υλικά Συνταγής

1 φύλλο σφολιάτα
6 φρέσκα αυγά
10 φέτες μπέικον ή άλλο αλλαντικό
200 γραμ. κασέρι τριμμένο ή γραβιέρα
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 μικρό κρεμμύδι σε πολύ λεπτοκομμένες σχεδόν διάφανες φέτες (προαιρετικά)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αυγό χτυπημένο
2 κ.σ. παρμεζάνα



Κιμαδόπιτα με λαχανικά

Πλούσια σε γεύση αυτή η πίτα, συνδυάζει τέλεια το κρέας με τα λαχανικά και είναι μια πρώτης τάξης πρόταση για ένα ελαφρύ μεσημεριανό στο σπίτι ή στο γραφείο. Υλικά

Υλικά



Γαρίδες τυλιγμένες με μπέικον

Υλικά για 4 άτομα

  • 750 γρ. μεγάλες άβραστες γαρίδες
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 2 κουταλιές σούπας άσπρο ξίδι
  • 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
  • 2 κουταλιές σούπας κομμένη φρέσκια ρίγανη
  • 8 φέτες μπέικον