Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 -
Μέτριο

21 °C

Σήμερα, 26. Σεπτεμβρίου 2017

Μαγειρική



Λαζάνια με μελιτζάνα και φέτα

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 4 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
  • 50 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κομματάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
  • 1/2 φλιτζάνια μαϊντανό
  • αλάτι , πιπέρι
  • 1 κουτί λαζάνια


Κοτόπιτα ρολό με μανιτάρια αλά κρεμ

Υλικά Συνταγής
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο βρασμένα
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
500 γραμ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
1 καρότο τριμμένο
2 κ.σ αλεύρι
1 ½ φλ. χλιαρό γάλα
1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο
150 γραμ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
κρόκος αυγού για το άλειμμα

 

Βanoffee-toffee

Υλικά Συνταγής
Για τη βάση

80 γραμ. βούτυρο
2 συσκευασίες μπισκότα γεμιστά
Για το toffee

100 γρ. βούτυρο
100 γραμ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
1 πρέζα ανθός αλατιού
Για την επικάληψη



Χάμπουργκερ από γαλοπούλα

Υλικά για 4 άτομα

½ κιλό κιμά από γαλοπούλα
100 γρ. τυρί μετσοβόνε τριμμένο
2 αυγά
3 κ.σ. φρυγανιά χωρίς γλουτένη
1 κ.γ. μάραθο
1 καρότο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι



Σοκολατόπιτα με φύλλο

Υλικά Συνταγής
2 φύλλα έτοιμα φύλλα (λαδωμένα και τσαλακωμένα)
1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
6 κ.σ κοφτές σιμιγδάλι ψιλό (60 γραμ.)
6 κ.σ κοφτές ζάχαρη (60 γραμ.) 4 κ.σ κοφτές κακάο (40 γραμ.)
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ γεμάτες πραλίνα (60 γραμ.)
100 γραμ. σοκολατα 60% ψιλοκομμένη