Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Κόσμος



Σε δημοπρασία το χρυσό ρολόι του πλουσιότερου επιβάτη του Τιτανικού που έχασε τη ζωή του στο ναυάγιο (εικόνες)

Ένα χρυσό ρολόι τσέπης που ανασύρθηκε από το σώμα του πλουσιότερου ανθρώπου στον Τιτανικό πρόκειται να βγει σε δημοπρασία το Σάββατο.

Ο 47χρονος Τζον Τζέικομπ Άστορ πνίγηκε με το πλοίο το 1912 αφού βοήθησε τη γυναίκα του να μπει σε μια σωσίβια λέμβο και να σωθεί.



Μέγιστος κίνδυνος για την παγκόσμια παραγωγή σοκολάτας λόγω ιού

Ιός που εξαπλώνεται γρήγορα απειλεί την υγεία του κακαόδεντρου και των αποξηραμένων σπόρων που βρίσκονται στις χώρες της Δυτικής Αφρικής, Ακτή Ελεφαντοστού και Γκάνα. Περίπου το 50% της παγκόσμιας παραγωγής σοκολάτας προέρχεται από εκεί, θέτοντας σε κίνδυνο την παγκόσμια προμήθεια της πιο δημοφιλούς λιχουδιάς στον κόσμο.



Χούθι: Εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν την Παρασκευή επίθεση με πυραύλους εναντίον δύο πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).



Αυτές είναι οι νέες κλήσεις που θα έρχονται σπίτι σου -Ποιοι οδηγοί θα χάσουν τον ύπνο τους

Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην εφαρμογή ενός ευρωπαϊκού «ποινολογίου» για του παραβάτες οδηγούς πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά και την επικύρωση των σχετικών διατάξεων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.



Αλλάζουν πορεία πλεύσης οι σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ; Το παρασκήνιο της αναβληθείσας συνάντησης Ερντογάν – Μπάιντεν - Ποιος ο ρόλος Νετανιάχου στην αναβολή της συνάντησης



Κραυγή αγωνίας από την σημαντικότερη Κούρδη πολιτικό της Συρίας - Της Πέννυς Παπαδοπούλου

  • Της Πέννυς Παπαδοπούλου