Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Κόσμος



Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί την πληρωμή προστίμων 454 εκατ. δολ. για οικονομικές απάτες

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι σε θέση να καταβάλει στη νεοϋορκέζικη δικαιοσύνη εγγύηση πως θα αποπληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατομμυρίων δολαρίων που του επιβλήθηκαν για οικονομικές απάτες στον όμιλο ακινήτων του, μετά την καταδίκη του σε αστική δίκη τον Φεβρουάριο, διαμαρτυρήθηκαν οι δικηγόροι του χθες Δευτέρα.



Σαρλ Μισέλ: Αν θέλει ειρήνη, η Ευρώπη πρέπει να ετοιμασθεί για πόλεμο

Η Ευρώπη οφείλει να ενισχύσει τις αμυντικές της ικανότητες και να περάσει σε λειτουργία «οικονομίας πολέμου» απέναντι στην απειλή που θέτει η Ρωσία, δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σε άρθρο του που δημοσιεύεται σε ευρωπαϊκές εφημερίδες και στην ιστοσελίδα Euractiv.



Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ στην περιοχή της πρωτεύουσας της Συρίας

Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία τις πρώτες πρωινές ώρες, βάζοντας στο στόχαστρο στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Δαμασκού, με αποτέλεσμα να προκληθούν κάποιες «υλικές ζημιές», σύμφωνα με ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Άμυνας.



Οι ΗΠΑ λένε πως κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι στην Υεμένη

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως χθες Δευτέρα κατέστρεψαν επτά πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας, τρία τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και τρία κιβώτια αποθήκευσης όπλων και πυρομαχικών σε περιοχές ελεγχόμενες από τους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη.



Τριμερής σύνοδος κορυφής ΗΠΑ - Ιαπωνίας -Φιλιππίνων την 11η Απριλίου

Ο Τζο Μπάιντεν θα υποδεχθεί τον Φουμίο Κισίντα και τον Φέρντιναντ Μάρκος τον νεότερο την Πέμπτη 11η Απριλίου στον Λευκό Οίκο για την «πρώτη τριμερή σύνοδο κορυφής» των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και των Φιλιππίνων, ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία.



14 πτώματα εντοπίστηκαν σε προάστιο της Πορτ-ο-Πρενς - Η Αϊτή περιμένει να δημιουργηθεί μεταβατικό κυβερνητικό σχήμα

Δεκατέσσερα άψυχα σώματα βρέθηκαν χθες Δευτέρα σε πλούσιο προάστιο της Πορτ-ο-Πρενς όπου επιτέθηκαν τα ξημερώματα μέλη συμμοριών, την ώρα που οι Αϊτινοί περιμένουν ακόμη τη δημιουργία μεταβατικού συμβουλίου, η οριστικοποίηση του οποίου αναμένεται άμεσα, σύμφωνα με τις ΗΠΑ.