Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018 -
Ξάστερος ουρανός

20 °C

Σήμερα, 20. Σεπτεμβρίου 2018

Πολιτισμός/ΤέχνεςΠρώτη γεύση απο το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το αριστουργηματικό «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν, μεγάλος νικητής του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας, έρχεται στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ εξασφάλισε άδεια από το Netflix για να παρουσιάσει την ταινία σε ειδική φεστιβαλική προβολή για την Ελλάδα τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη.Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Αφιέρωμα στον Leonard Cohen από τρεις νέες ερμηνεύτριες

Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, τη μέρα που ο Leonard Cohen θα γινόταν 84 ετών, ο Κήπος του Μεγάρου υποδέχεται τρεις νέες ερμηνεύτριες οι οποίες προσεγγίζουν με τον δικό τους τρόπο τραγούδια που σφράγισε ο ίδιος με τη χαρακτηριστική βαριά φωνή του.

 Μουσικοθεατρική παράσταση από το Ιστορικό Αρχείο- Μουσείο Ύδρας

Με αφορμή τη συνεχή 20ετή εκθεσιακή του δραστηριότητα (1998-2018) το Ιστορικό Αρχείο- Μουσείο Ύδρας διοργάνωσε και παρουσιάζει την μουσικοθεατρική παράσταση 

«Με πινέλα και χρώματα μόνο...»Καζαντζάκης και Ζορμπάς «επιστρέφουν» στη Στούπα... 100 χρόνια μετά

Με πολιτιστικά δρώμενα, με συναυλίες, ντοκιμαντέρ και διαλέξεις η Στούπα τιμά τα 100 χρόνια από τη διαμονή του Νίκου Καζαντζάκη στον όμορφο τόπο της μεσσηνιακής Μάνης.

 

Πάνω από 200 εκθέματα του Μουσείου Ντα Βίντσι της Ρώμης, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι

Τρεις μεγάλες εκθέσεις για τη ζωή και το έργο του Λεονάρντο Nτα Βίντσι ενώνονται σε μία, στην Αθήνα, για πρώτη φορά, δημιουργώντας μία έκθεση-σταθμό.