Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 -
Ξάστερος ουρανός

13 °C

Σήμερα, 24. Μαρτίου 2019

Πολιτισμός/Τέχνες«Οθέλλος» του William Shakespeare σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη στο Θέατρο Τέχνης - Υπόγειο

«Την κράτησε από το χέρι.
Αυτή άνοιξε το στόμα της ή της το άνοιξε αυτός. Ή αυτή.
Της μίλησε στο ανοιχτό της στόμα.
Της είπε, τώρα δα, να τώρα, τώρα οι νύχτες οι χορευταρούδες μου κλείνουνε το μάτι. Οι νύχτες με αντικρύσανε και βγάλαν άστρα κι άλλα.
Οι νύχτες έχουνε χάσει με μένα το μυαλό τους, είπε κι αυτή ή αυτός. Ή αυτή.Έκθεση ζωγραφικής: "Εξεικονίσεις Art- Est" του Κώστα Ευαγγελάτου

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου, ώρα 7.30 μμ, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια ατομικής έκθεσης εικαστικών έργων του ζωγράφου, λογοτέχνη, θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου στις Αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, Φίλωνος 29 (Κτίριο Παλαιού Ταχυδρομείου) με τίτλο: "Εξεικονίσεις Art- Est".Λόρενς Φερλινγκέτι (1919)

Ο αμερικανός ποιητής Λόρενς Φερλινγκέτι είναι ένα από τα ιδρυτικά και εξέχοντα μέλη των Μπητ, του κοινωνικού και λογοτεχνικού κινήματος αμφισβήτησης που άνθισε στις ΗΠΑ την δεκαετία του '50. Ο ίδιος δεν θέλει να τόν εντάσσουν στο κίνημα των Μπητ ως ποιητή και σε κατά καιρούς δηλώσεις του αναφέρει ότι η ποίησή του κινείται στην γραμμή του Τ.Σ Έλιοτ.Μουσείο Μπενάκη/ «Δρόμοι της Αραβίας. Αρχαιολογικοί Θησαυροί από την Σαουδική Αραβία»

Από τις 20 Μαρτίου και για ένα διάστημα δύο περίπου μηνών, το Μουσείο Μπενάκη έχει κερδίσει ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα, χαρίζοντάς μας μια σπάνια αισθητική απόλαυση και ταυτόχρονα, μια θαυμάσια εκπαιδευτική ευκαιρία, καθώς κατορθώνει να μας μεταφέρει, σχεδόν κυριολεκτικά, στους συναρπαστικούς Δρόμους της Αραβίας, παρουσιάζοντας τον πολυδιάστατο πολιτισμό της μέσα από ευρήματΔίγλωσσος Πούσκιν στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Στα ελληνικά και τα ρωσικά θα παρουσιαστεί η οπτικοακουστική παράσταση «Μότσαρτ και Σαλιέρι / Φθόνος» στη Β΄ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας.Έκθεση - "Post-Nostalgia: Το Design συναντά την ουτοπία"

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 θα πραγματοποιηθούν στο Ρομάντσο τα εγκαίνια της έκθεσης "post-nostalgia: Το Design συναντά την ουτοπία". Θέμα της έκθεσης είναι το Design ως υλικός φορέας συλλογικής/ατομικής μνήμης και ουτοπικού οραματισμού, πέρα από τη συνηθισμένη ωραιοποίηση του παρελθόντος και τις "ρετρό" αναβιώσεις, με επίκεντρο την περίοδο 1950-1970 και τη σύγχρονη εποχή.