Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες επιβάλλουν να φτιάξετε μια σουπίτσα, φροντίστε λοιπόν να την κάνετε όσο το δυνατόν πιο υγιεινή και δυναμωτική!
Δείτε ποια είναι τα 6 συστατικά-κλειδιά που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.
1. Ρεβίθια: Εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου, ο οποίος είναι απαραίτητος για να λειτουργούν σωστά οι αμυντικοί μηχανισμοί του οργανισμού.
2. Λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα: Η λαχανίδα και το σπανάκι είναι πλούσια στην αντιοξειδωτική βιταμίνη C.
3. Σκόρδο: Χάρη στην αλλισίνη που περιέχει, είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας. Μην το φοβηθείτε, βάλτε αρκετές σκελίδες, αφού η γεύση του θα μετριαστεί κατά το βράσιμο.
4. Ζωμός οστών: Ο ζωμός από τα οστά οποιουδήποτε κρέατος παρέχει πολύτιμα μέταλλα και πρωτεΐνες και ταυτόχρονα αποτελεί εξαιρετικό μέσο ενυδάτωσης του οργανισμού.
5. Καυτερή πιπεριά: Η καψαϊκίνη που περιέχει θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη συμφόρηση στα ιγμόρεια.
6. Μανιτάρια: Τα μανιτάρια είναι από τις ελάχιστες τροφές με σημαντική περιεκτικότητα σε βιταμίνη D, η οποία προστατεύει από τις λοιμώξεις.