Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

δύναμη



Ο πειρασμός της κυριαρχίας

Υπάρχουν πειρασμοί στη ζωή μικροί, αδύνατοι, φευγαλέοι. Είναι όμως και κάποιοι δυνατοί, καθοριστικοί για τη μετέπειτα πορεία της ζωής μας. Φαίνεται πως όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποτε τέτοιου είδους πειρασμούς, ακόμα κι αν δεν συνειδητοποιούν και ορίζουν το περιεχόμενό τους ως πειρασμό αλλά το ονομάζουν δίλημμα.



Η θεραπευτική δράση της Προσευχής σύμφωνα με καθηγητή του Χάρβαρντ

Ο Δρ. Herbert Βenson*, έχει αφιερώσει τα τελευταία 35 χρόνια της ζωής

του στο να βρει τις επιστημονικές αποδείξεις που θα δίνουν απάντηση



Η δύναμη του Αγίου Πνεύματος στην Ορθόδοξη Εκκλησία

Ο Σταυρός και η Ανάσταση του Ιησού Χριστού αποτελούν τα βασικά ιστορικά γεγονότα που θεμελιώνουν την Εκκλησία. Ως επίσημη όμως γενέθλιος ημέρα της εντός της ιστορίας θεωρείται η ημέρα της Πεντηκοστής, κατά την οποία το Άγιο Πνεύμα έπνευσε ως «βιαία πνοή» επάνω στους Αποστόλους και τους έδωσε τη δύναμη να διακηρύξουν τη χριστιανική πίστη στα πέρατα της οικουμένης.



Αλτσχάιμερ: Η προστατευτική δύναμη της άσκησης

Οι άνθρωποι που διατηρούνται σε καλή φόρμα, είναι καλύτερα προστατευμένοι από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

 

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι η τακτική άσκησημπορεί να βελτιώσει την υγεία του εγκεφάλου και να εμποδίσει την έκπτωση νευρικών ινών.



Η δύναμη της Παναγίας, ο Άγιος Πέτρος και μια πανίσχυρη προσευχή!

Η παρουσία της Παναγίας στη ζωή μας είναι αναμφίβολα έντονη. Δεν είναι τυχαίο ότι στις δυσκολίες της ζωής οι άνθρωποι λέμε «Παναγία μου» ή «Βοήθα Παναγιά μου», αφού γνωρίζουμε καλά ότι η Παναγία ξέρει, βλέπει, παρακολουθεί, βοηθάει!



Στην Κύπρο για τουλάχιστον έξι ακόμα μήνες η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ

Η UNFICYP (Ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο) θα εξακολουθήσει να συμβάλλει, μέσω των δραστηριοτήτων και της βοήθειας προς τις κοινότητες, στη δημιουργία συνθηκών που υποβοηθούν σε μια επιτυχή διαδικασία διευθέτησης, μεταξύ άλλων μέσω της υποστήριξης σχετικών πρωτοβουλιών εμπιστοσύνης και οικοδόμησης εμπιστοσύνης.