Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

σούπα

 

Σούπα φακές

Συστατικά

250 γρ. φακές
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 καρότα
2 στίκ σέλερι
2 σκ. σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. κύμινο
1 πρέζα μπούκοβο
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 κύβο λαχανικών Maggi σε 1,5 λίτρο νερό
1 κ.γ. αλάτι



Πατατόσουπα βελουτέ

Υλικά για 4 άτομα

  • 100 γρ κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
  • 20 γρ βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
  • 20 γρ ελαιόλαδο
  • 300 γρ πατάτες (καθαρό βάρος χωρίς φλούδα) κομμένες σε κυβάκια
  • 500 ml νερό βραστό
  • 1 κύβο ζωμό της αρεσκείας σας
  • αλάτι
  • πιπέρι


Ρωσία: Σεφ φτιάχνουν σούπα για ζεστάνουν τους άστεγους τις κρύες νύχτες της Αγίας Πετρούπολης

Τις περισσότερες εβδομάδες ο Ρόμαν Ρέντμαν περνάει λίγες ώρες παραπάνω στις κουζίνες του εστιατορίου του που φτιάχνει παϊδάκια και μπιφτέκια, για να μαγειρέψει για μια πελατεία λιγότερο χίπστερ: για τους φτωχούς και τους άστεγους της πόλης.



Σούπα βελουτέ με πατάτες και καρότα

Υλικά:
700 γρ. καρότα καθαρισμένα
45 ml ελαιόλαδο
250 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 λίτρο ζωμό λαχανικών (ή νερό)
300 ml γάλα
αλάτι-πιπέρι



Μανιταρόσουπα με κάστανα

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μανιτάρια
  • 250 γρ. κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • 2 κρεμμύδια λευκά, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κύβο κότας
  • 3 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • 2 σκ. κόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι