Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας και την αποφυγή προβλημάτων υγείας.
Σε όσους ανθρώπους δεν είναι βίγκαν, το κρέας είναι κάτι που όχι μόνο το ζητάει ο οργανισμός τους. Το θέλουν και ίδιοι πολύ για απόλαυση.
Μόνο που καλό είναι να είμαστε σαφείς για κάτι: Δεν χρειάζεται να καταναλώνουμε κάθε βδομάδα κρέας, όσο και αν απογοητεύουμε τους φανατικούς κρεατοφάγους.
Όσο υπάρχει ισορροπία στη διατροφή και βρίσκεις εναλλακτικούς τρόπους να βάλεις πρωτεΐνη στον οργανισμό σου, όπως για παράδειγμα ασπράδι αυγού δεν χρειάζεσαι κρέας.
Παρ’όλα αυτά, αν νιώθεις ότι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό, τότε πρέπει να δώσεις βάση για να μην έχεις επιπλοκές στην υγεία σου, όπως καρκίνο του παχέος εντέρου που έχουν δείξει ειδικές μελέτες.
Από τη στιγμή που τα κρέατα τα χωρίζουμε σε δύο κατηγορίες, το κόκκινο κρέας και το λευκό, ο Εθνικός Διατροφικός Οδηγός προτείνει για ενήλικες κατανάλωση 1 μερίδας κόκκινου κρέατος εβδομαδιαίως (πχ: ένα μπιφτέκι ή μια μπριζόλα στο μέγεθος μιας παλάμης) και 1-2 μερίδες λευκό κρέας (πχ: μισό στήθος ή ένα μπούτι κοτόπουλο).