Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 -

βιταμινες



Αυτά τα superfoods που «νικούν» τις φλεγμονές

Συχνά, η φλεγμονή γίνεται αντιληπτή ως κάτι αρνητικό. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για μια απόλυτα φυσική και χρήσιμη διαδικασία του οργανισμού, που δημιουργείται όταν το σώμα δέχεται μια εξωτερική «επίθεση».



Ποιος είναι ο πιο υγιεινός καφές;

Η κατανάλωση καφέ έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της εγρήγορσης, της συγκέντρωσης και της μνήμης και η μείωση του κινδύνου για ορισμένες χρόνιες ασθένειες.

Ο μαύρος καφές είναι ένα μικρό θαύμα.



Δείτε ποιοι είναι οι κίνδυνοι που κρύβει η γρήγορη κατανάλωση φαγητού

Αν ανήκετε και εσείς σε εκείνους που τρώνε πολύ γρήγορα το φαγητό τους, τότε θα πρέπει να μάθετε ότι υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι από αυτή την «αθώα» συνήθειά σας.



Σπιρουλίνα: Αυτά είναι τα οφέλη που προσφέρει η κατανάλωσή της

Η σπιρουλίνα όπως θα γνωρίζετε ήδη, είναι ένα γαλαζοπράσινο φύκι, το οποίο, πιστεύεται ότι είναι μια από τις παλαιότερες μορφές ζωής στη Γη.

Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους Αζτέκους ως ενισχυτικό αντοχής και σήμερα χαρακτηρίζεται «υπερτροφή», δηλαδή πηγή πολλών και σημαντικών θρεπτικών συστατικών.



Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να πίνετε χυμό πορτοκάλι μετά τις 9 το βράδυ

Ο φρέσκος χυμός πορτοκάλι είναι πολύ υγιεινός και η κατανάλωσή του ενδυναμώνει τον οργανισμό, ωστόσο καλό είναι να μην πίνουμε μετά τις 9 η ώρα το βράδυ, καθώς μας δημιουργεί ένα σημαντικό πρόβλημα.



Λαχανικά: Πώς επηρεάζει το μαγείρεμα τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία τους

Έχετε αναρωτηθεί ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος για να τρώμε τα λαχανικά;

Ωμά ή μαγειρεμένα; Βραστά ή ψητά; Στον συμβατικό φούρνο ή στα μικροκύματα;