Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2025 -

κρεας



Οδηγίες από τον ΕΦΕΤ ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα οικογενειακά και τα φιλικά τραπέζια, τα γιορτινά γεύματα και την αυξημένη κατανάλωση πολλών ειδών τροφίμων ωστόσο παρατηρείται αύξηση των περιστατικών τροφιμογενών νοσημάτων, όπως και αυξημένη απώλεια και σπατάλη τροφίμων.



Τελικά πόσο κρέας χρειάζεται ο οργανισμός την εβδομάδα;

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας και την αποφυγή προβλημάτων υγείας.

Σε όσους ανθρώπους δεν είναι βίγκαν, το κρέας είναι κάτι που όχι μόνο το ζητάει ο οργανισμός τους. Το θέλουν και ίδιοι πολύ για απόλαυση.



Πόσο κρέας χρειάζεται ο οργανισμός την εβδομάδα;

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας και την αποφυγή προβλημάτων υγείας.

Σε όσους ανθρώπους δεν είναι βίγκαν, το κρέας είναι κάτι που όχι μόνο το ζητάει ο οργανισμός τους. Το θέλουν και ίδιοι πολύ για απόλαυση.



Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε εργαζόμενο βιομηχανίας που έκλεψε 20 τόνους κρέας μέσα σε μία τριετία

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, επέβαλε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή, σε έναν εργαζόμενο σε βιομηχανία επεξεργασίας κρεάτων, επειδή έκλεβε για πάνω από τρία χρόνια μεγάλες ποσότητες κρεάτων από τον εργοδότη του.



Πασχαλινό τραπέζι: Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ για την αγορά των αυγών και του κρέατος – Τι να προσέχετε

Βρισκόμαστε πλέον μια «ανάσα» από την Κυριακή του Πάσχα, καθώς ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα, με αποτέλεσμα να κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι.

Για να το απολαύσουμε όμως με ασφάλεια, πρέπει να τηρούμε βασικούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων.



Έχετε χοληστερίνη; – Αυτά είναι τα πέντε κρέατα που πρέπει να αποφεύγετε

H χοληστερίνη είναι λιπαρή στερόλη που βρίσκεται στη μεμβράνη των κυττάρων όλων των ιστών του σώματος, καθώς και στο πλάσμα του αίματος όλων των ζώων.

Η υψηλή χοληστερόλη είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην καρδιοπάθεια, η οποία παραμένει η νούμερο ένα κύρια αιτία θανάτου.