Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Η Αγία Ζώνη έγινε δεκτή στη Λάρισα με τιμές αρχηγού κράτους



Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Τρίτης η Αγία Ζώνη της Θεοτόκου έφθασε στη Λάρισα.  Το μοναδικό ιερό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας που θα εκτεθεί για προσκύνημα για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη πόλη,  υποδέχθηκε με τιμές αρχηγού κράτους πλήθος κόσμου.

Στην υποδοχή ήταν παρόντες όλοι οι Ιεράρχες της Θεσσαλικής γης, ενώ ο στρατός και η μπάντα του Δήμου μαζί με τον κόσμο έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Θεσσαλίας βουλευτές κι εκπρόσωποι κομμάτων, ο περιφερειάρχης, ένστολοι, δικαστές, διοικητές τροχαίας, πυροσβεστικής, αστυνομίας, στρατηγοί, ο αρχηγός πρώτης στρατιάς αλλά και σωματεία και σύλλογοι βρέθηκαν σε αυτήν την τόσο σημαντική στιγμή για τη Θεσσαλία.

 

Ο καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ κόμισε  το ιερό κειμήλιο στον Μητροπολίτη Λαρίσης κ Ιγνάτιο και συγκινημένος μίλησε για τα θαύματα που έχουν καταγραφεί καθώς και για την πρωτοφανή παρουσία του κόσμου στην υποδοχή της Αγίας Ζώνης όπου κι αν μεταφερθεί.

Ο Σεβ Μητροπολίτης Λαρίσης κ Ιγνάτιος πήρε στα χέρια του την Τιμία Ζώνη και ευλόγησε τους πιστούς, οι οποίοι με μεγάλη ανυπομονησία επιθυμούσαν να προσκυνήσουν και να αγγίξουν το ιερό κειμήλιο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο.

Η μεγαλοπρεπής υποδοχή πραγματοποιήθηκε μπροστά στην περιφέρεια Λαρίσης όπου ο περιφεριάρχης κ Αγοραστός μίλησε για την μεγάλη στιγμή για

την Λάρισσα ενώ ο Μητροπολίτης κ Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον Γερ Εφραίμ για την ευλογία αυτή να κομίσει την Τιμία Ζώνη στην Λάρισα.

Στη συνέχεια σύσσωμη η εκκλησιαστική και πολιτική ηγεσία, καθώς και ο κόσμος συνόδευσαν το Ιερό κειμήλιο στο ναό του Αγίου Νικολάου όπου τελέσθηκε εσπερινός και εκεί η Αγία Ζώνη εκτέθηκε σε προσκύνημα.

Η Τιμία Ζώνη θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου έως τις 19 Νοεμβρίου από όπου θα αναχωρήσει για το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο.