Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τιμία Ζώνη



Ο Άγιος Απόστολος Θωμάς – Ο φλογερός ιεραπόστολος των Ινδιών και η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου

Την πρώτη Κυριακή μετά την Ανάσταση η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του αγίου ενδόξου αποστόλου Θωμά και διαβάζεται στις εκκλησίες η σχετική περικοπή της ψηλάφησης του Κυρίου από αυτόν. Δεν είναι τυχαία αυτή η επιλογή. Έρχεται να επιβεβαιώσει, μαζί με τις τόσες άλλες μαρτυρίες, ότι ο Κύριος αναστήθηκε όντως από τους νεκρούς.



Το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά σε εικόνες από drone

Δεν έχει συμπληρωθεί ούτε μια εβδομάδα από την αναχώρηση της Αγίας Ζώνης από τον Πειραιά στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους και οι εικόνες από την ταπεινότητα και το δέος που κατέκλυσε τους Έλληνες κατά την προσκύνησή της θα παραμείνουν για μήνες χαραγμένες σ



Νέοι και παιδιά προσκύνησαν την Αγία Ζώνη στον Πειραιά (ΦΩΤΟ)

 

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 αναχώρησε η Αγία Ζώνη από τον Πειραιά και επέστρεψε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους όπου φυλάσσεται.



Αγία Ζώνη: Ευλογία στην Ελλάδα και στους δοκιμαζομένους κατά την παραμονή της στον Πειραιά (BINTEO/ΦΩΤΟ)

Μια μέρα μετά την αναχώρηση της Αγίας Ζώνης από τον Πειραιά και οι άνθρωποι που κατάφεραν να φτάσουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου ακόμη δε μπορούν να ξεχάσουν τις ιδιαίτερες κι ευλογημένες στιγμές που έζησαν όταν προσκύνησαν το Ιερό Θεομητορικό κειμήλιο.



Τίμια Ζώνη: Επιστρέφει στο Άγιο Όρος μετά το λαϊκό προσκύνημα στον Πειραιά (ΦΩΤΟ / ΒΙΝΤΕΟ)

Από το Άγιο Όρος και την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στον Άγιο Νικόλαο, Πειραιά.



Η Αγία Ζώνη στο Γηροκομείο Πειραιά προς ευλογία τροφίμων και προσωπικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγο πριν την αναχώρηση της Αγίας Ζώνης για το Άγιον Όρος από τον Πειραιά την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ κόμισε το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωής της Παναγίας προς ευλογία στους τρόφιμους και στο προσωπικό του Γηροκομείου Πειραιά, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.