Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μονή Βατοπαιδίου



Το “Χριστός Ανέστη” στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη εορτάστηκε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου η Ανάσταση του Κυρίου.



Η πανήγυρη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Τη θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τιμά σήμερα το Άγιον Όρος. Κατά την ημέρα αυτή πανηγυρίζει το Καθολικό της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βετοπαιδίου, η οποία πανηγυρίζει σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη.



Η Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Ένα πλήρες λειτουργικό και ψαλτικό τριήμερο βίωσε 11μελές κλιμάκιο σπουδαστών της εκ Θεσσαλονίκης Ακαδημίας Ψαλτικής Ειρμός στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, από την Παρασκευή 10 έως και την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023.



Ο Γέροντας Εφραίμ για το μέγα γεγονός της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο μέγα γεγονός της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων και στην Θεολογία της Εκκλησίας για τις ιερές εικόνες και την τιμή των ιερών λειψάνων, όπως εδίδαξαν και εδογμάτισαν οι πατέρες της Εκκλησίας αναφέρθηκε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ. 



Υποδοχή τιμίου Λειψάνου Οσίου Δανιήλ Κατουνακιώτου στη Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Τεμάχιο του ιερού Λειψάνου του Οσίου Δανιήλ Κατουνακιώτη υποδέχθηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου μαζί με την Βατοπαιδινή Αδελφότητα.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ



Η πανήγυρη της Παναγίας Παραμυθίας και του Αγίου Μαξίμου Βατοπαιδινού του Γραικού (ΦΩΤΟ)

Με κάθε επισημότητα σύμφωνα με την αγιορείτικη παράδοση και τάξη εορτάστηκε η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παραμυθίας στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.