Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

Πεσκόφ: «Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με τις ΗΠΑ αλλά επιδιώκουμε μια ολοκληρωμένη συζήτηση για όλα τα ζητήματα»



Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σήμερα Τρίτη (26/3) πως η Ρωσία είναι ανοιχτή σε διάλογο με τις ΗΠΑ, αλλά επιδιώκει μια ολοκληρωμένη συζήτηση για όλα τα ζητήματα.

 Νωρίτερα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, δήλωσε ότι η ρωσική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησε με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις την επόμενη εβδομάδα.
 

«Ο πρόεδρός μας έχει επανειλημμένα πει ότι είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο, ότι πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να συζητηθούν όλα τα θέματα ολοκληρωμένα. Δεν μπορείτε να βγάλετε ορισμένα θέματα από το γενικό πλαίσιο που κυριαρχεί τώρα στις διμερείς μας σχέσεις. Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο και έχουμε την πολιτική βούληση, αλλά είμαστε υπέρ μιας συνολικής συζήτησης όλων των θεμάτων», είπε ο Πεσκόφ.

Όπως εξήγησε νωρίτερα ο Αντόνοφ, οι επερχόμενες συνομιλίες θα αφορούν «τις διμερείς σχέσεις, πώς πρέπει να τα πάμε, αν υπάρχουν καθόλου πιθανότητες να μην καταστραφούν εντελώς οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις».