Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

ΗΠΑ



Καθηγητής στο Λας Βέγκας έριξε μπουνιές σε μαθητή επειδή του μίλησε ρατσιστικά – Συνελήφθησαν και οι δύο

Ένας αναπληρωτής καθηγητής στο Λας Βέγκας και ένας μαθητής πιάστηκαν στα χέρια σε έναν γεμάτο διάδρομο μπροστά σε άλλους μαθητές, ύστερα από διαμάχη στην τάξη που ξεκίνησε για τη ρατσιστική επίθεση από πλευράς του μαθητή.



ΗΠΑ: Δύο κυνηγοί έχασαν τη ζωή τους από την ασθένεια των «ζόμπι» ελαφιών

Δύο κυνηγοί έχασαν την ζωή τους από την ασθένεια των «ζόμπι» ελαφιών στις ΗΠΑ.

Οι κυνηγοί κατανάλωσαν κρέας από ελάφια τα οποία έπασχαν από τη χρόνια εξασθενητική νόσο (CWD), μια νευροεκφυλιστική μολυσματική ασθένεια η οποία όμως δεν προκαλείται από βακτήριο ή ιό, αλλά από κακοδιπλωμένες πρωτεΐνες, γνωστές ως πριόνες.



Λουκασένκο: «”Αποκάλυψη” εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε αντίποινα για τις ενέργειες της Δύσης»

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε πως θα μπορούσε να υπάρξει «Αποκάλυψη» εάν η Ρωσία χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα σε αντίποινα για τις ενέργειες της Δύσης.

Παράλληλα, προειδοποίησε πως ο κίνδυνος στρατιωτικών επεισοδίων κατά μήκος των συνόρων της χώρας του με την Ουκρανία είναι αρκετά υψηλός.



Επιστήμονες στη Β.Καρολίνα δημιούργησαν συνθετικά κύτταρα που αναπαράγονται όπως τα ανθρώπινα

Σε μια σπουδαία δημιουργία προχώρησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, καθώς έφτιαξαν συνθετικά, αυτοσυναρμολογούμενα κύτταρα που αναπαράγονται όπως τα ανθρώπινα.

Όπως αναφέρουν στο περιοδικό Nature, τα κύτταρα και οι ιστοί αποτελούνται από πρωτεΐνες που ταυτόχρονα λειτουργούν και δημιουργούν δομές.



Αμερικανοί αναλυτές προεξοφλούν την νίκη της Ρωσίας στο ουκρανικό μέτωπο

Στην σκιά της έγκρισης από το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενός ακόμη υψηλού πακέτου βοήθειας πρός την Ουκρανία, αρκετοί Αμερικανοί αναλυτές πάνω στα ζητήματα τηςεξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ αναγνωρίζουν πως τελικά ο νικητής θα είναι η Ρωσία. 

 «Η καθυστέρηση κόστισε πολύ», σχολιάζει ο Γκάρετ Μάρτιν, ερευνητής του American University της Ουάσινγκτον.



Οκλαχόμα: Άνδρας σκότωσε τη σύζυγο και τα τρία παιδιά τους

Ένας άνδρας σκότωσε τη σύζυγό του και τα τρία από τα παιδιά τους σε ένα πρωτοφανές περιστατικό, μέσα στο σπίτι τους στην Οκλαχόμα και μετά αυτοκτόνησε, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Ο μόνος επιζών είναι ο 10χρονος γιος που κοιμόταν κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της Οκλαχόμα Σίτι.