Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Ευρώπη



Γεραπετρίτης: Η ΕΕ να αναλάβει κεντρική πρωτοβουλία για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή

«Η Ελλάδα διατηρεί παραδοσιακούς δεσμούς με τις χώρες του Κόλπου», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ, μετά το πέρας της επίσκεψής του στο Κουβέιτ, με την οποία ολοκληρώνεται ένας κύκλος επισκέψεων στις χώρες του Κόλπου.



Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Παραπέμπεται στο Δικαστήριο της ΕΕ η Ελλάδα για καθυστερήσεις πληρωμών

Στη μηνιαία λίστα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις προσφυγές και τις παραπομπές για τα «27» κράτη μέλη της ΕΕ περιλαμβάνεται η Ελλάδα.

Η ΕΕ παραπέμπει την Ελλάδα



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για ολόκληρη την Ευρώπη»

Η Ρωσία αντιπροσωπεύει μια υπαρξιακή απειλή, όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά και για την Ευρώπη, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την ομιλία της στην εκδήλωση που σηματοδότησε τα 20 χρόνια από τη διεύρυνση του 2004, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.



Το μήνυμα της Ρωσίας προς την Ευρώπη: Αν πάρετε τα περιουσιακά στοιχεία μας, έχουμε μια απάντηση που θα πονέσει

Μια σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα την Ευρώπη ότι η Ρωσία έχει ήδη σχεδιάσει νομοθεσία για να προχωρήσει σε αντίποινα, αν κατασχεθούν από τη δύση ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους σχεδόν 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων και χρησιμοποιηθούν για να βοηθηθεί η Ουκρανία.



ΠΑΟΚ: «Ένα μακρύ, γεμάτο συγκινήσεις ευρωπαϊκό ταξίδι έφτασε στο τέλος του – Περήφανοι για την ομάδα μας»

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα, εκεί όπου ο «δικέφαλος του βορρά» ηττήθηκε και στο δεύτερο παιχνίδι από την Κλαμπ Μπριζ (0-2), μένοντας εκτός των ημιτελικών του Conference League.



Φον ντερ Λάιεν για Ισραήλ-Ιράν: Όλες οι πλευρές να απέχουν από περαιτέρω ενέργειες

Είναι «απολύτως απαραίτητο» να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή και «όλες οι πλευρές να απέχουν από περαιτέρω ενέργειες», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ερωτηθείσα για την απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν και για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή.