Μεγάλο δώρο στον εαυτό σας θα κάνετε εάν καταναλώνετε 7 καρύδια την ημέρα, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Πρέπει, όμως, να είναι 7 τα καρύδια. Ούτε περισσότερα, ούτε λιγότερα.
Αναλυτικά τα οφέλη για τον οργανισμό:
– Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων
– Περιορίζουν τον κίνδυνο εμφραγμάτων
– Μειώνουν την ολική και την κακή LDL χοληστερόλη στο αίμα
– Επιβραδύνουν και περιορίζουν την απώλεια οστικής μάζας
– Παράλληλα συμβάλλουν στην ανάπτυξη περισσότερων από 30 νευροδιαβιβαστών για την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου
– Τα πλεονεκτήματα μεγιστοποιούνται όταν τα καρύδια καταναλώνονται ωμά
Οι επιστήμονες εξέτασαν την περιεκτικότητα διαφόρων ειδών ξηρών καρπών με κέλυφος σε αντιοξειδωτικές ουσίες και συμπέραναν πως τα καρύδια κατατάσσονται πάνω από τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τα καρύδια πεκάν και τους άλλους ξηρούς καρπούς, καθώς περιέχουν διπλάσιο επίπεδο αντιοξειδωτικών πολυφαινολών, βοηθώντας το σώμα να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα και προκαλούν ασθένειες.
«Η πρότασή μας είναι ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να τρώνε 7 καρύδια την ημέρα. Εκείνοι που τρώνε μόνο επτά καρύδια την ημέρα καταναλώνουν 3,7 mg περισσότερο βιταμίνης Ε, 5 γραμμάρια περισσότερες φυτικές ίνες, 73 mg περισσότερο ασβέστιο, 95 mg περισσότερο μαγνήσιο, 157 mg λιγότερο νάτριο και 260 mg περισσότερο κάλιο», εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, Joe Vinson.
Ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τα φουντούκια και τα κάσιους είναι επίσης πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες και πρωτεΐνες αλλά το πρόβλημα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ότι οι άνθρωποι δεν τρώνε αρκετά.