19
Ιανουαρίου
2018
- 12:21
Τελευταία τροποποίηση στις 19 Ιανουαρίου, 2018 - 12:21
Μια συνταγή που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι
Υλικά για 6 άτομα
- 2 φύλλα σφολιάτα εμπορίου
- 1 κοτόπουλο ή 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 3 αυγά
- 4 καρότα τριμμένα
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1/4 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Ζητάμε από το χασάπη να μας καθαρίσει το κοτόπουλο ή το καθαρίζουμε εμείς. Διαφορετικά προτιμήστε φιλέτα στήθος κοτόπουλου που δεν χρειάζονται ξεκοκάλισμα.
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα για να βράσει για περίπου 15 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια. Ρυθμίζοντας τη φωτιά σε χαμηλή ένταση ρίχνουμε σε ένα τηγάνι 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, να ζεσταθεί.
- Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα ξερά κρεμμύδια, ανακατεύουμε και περιμένουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Όταν μαλακώσουν, βάζουμε μαζί με τα ξερά κρεμμύδια, τέσσερα καρότα τριμμένα, τέσσερα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε τα υλικά στο τηγάνι 10 λεπτά περίπου για να πιουν τα υγρά τους. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Τότε ρίχνουμε στο τηγάνι τα κομμάτια από το βρασμένο κοτόπουλο, την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και δύο χτυπημένα αυγά.
- Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί με βούτυρο και τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας. Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα με το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
- Καλύπτουμε το μείγμα με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Κλείνουμε την άκρη της ένωσης των δύο φύλλων γυρίζοντας τα φύλλα προς τα μέσα.
- Χαράσσουμε την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια.
- Σε ένα πιάτο χτυπάμε 1 αυγό και 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα και αλείφουμε με ένα πινέλο την πίτα.
- Τοποθετούμε την πίτα στο φούρνο να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 60 λεπτά, στην τελευταία σχάρα και στο πρόγραμμα με (πάνω και κάτω αντιστάσεις).