Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2024 -

ΣΦΟΛΙΑΤΑ



Δοκιμάστε το πιο νόστιμο και το πιο «τεμπέλικο» μιλφέιγ

Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα άκρως απολαυστικό επιδόρπιο, το μιλφέιγ της «τεμπέλας».

Υλικά

800- 850 γρ. σφολιάτα
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
3 κ. σ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
5 γρ. βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση

Κόψτε τη σφολιάτα σε μακριές ροδέλες και μετά σε τετράγωνα.

  

Αυγά με μπέικον σε τραγανή σφολιάτα

Υλικά Συνταγής

1 φύλλο σφολιάτα
6 φρέσκα αυγά
10 φέτες μπέικον ή άλλο αλλαντικό
200 γραμ. κασέρι τριμμένο ή γραβιέρα
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 μικρό κρεμμύδι σε πολύ λεπτοκομμένες σχεδόν διάφανες φέτες (προαιρετικά)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αυγό χτυπημένο
2 κ.σ. παρμεζάνα