29
Ιουνίου
2017
- 14:18
Τελευταία τροποποίηση στις 29 Ιουνίου, 2017 - 14:18

Υλικά για 4 άτομα
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 μεσαία μελιτζάνα τριμμένη
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 150 γρ. φύλλα σπανάκι ψιλοκομμένο
- 2 κολοκυθάκια τριμμένα
- 1 πρέζα κόλιανδρο
- ½ κ.γ. πάπρικα καυτερή
- 150 ml μπύρα
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι και τα στύβουμε καλά να βγάλουν τα υγρά τους.
- Ύστερα τα μεταφέρουμε σε μία λεκάνη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μαζί με τα μυρωδικά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέκιν και ρίχνουμε και τη μπύρα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο για 40 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια βαθιά κατσαρόλα αφήνουμε το ελαιόλαδο να κάψει καλά. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε ποσότητες χυλού.
- Τηγανίζουμε τις κροκέτες, τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά και σουρώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.