Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

μακαρονια



Δείτε πως πρέπει να μαγειρεύετε τα ζυμαρικά για να μην ανεβαίνει το σάκχαρο σας

Το να μαγειρεύετε τα ζυμαρικά από την προηγούμενη μέρα και στη συνέχεια να τα ξαναζεστένετε πριν το σερβίρισμα την επόμενη μέρα, μετατρέπει ένα το απλό άμυλο που περιέχουν σε ανθεκτικό άμυλο.

 

Σάκχαρο: Δείτε πως να φτιάχνετε τα μακαρόνια για να μην αυξάνεται

Γνωρίζατε πως το να μαγειρεύετε τα μακαρόνια από την προηγούμενη μέρα και στη συνέχεια να τα ξαναζεστένετε πριν το σερβίρισμα την επόμενη μέρα, μετατρέπει ένα το απλό άμυλο που περιέχουν σε ανθεκτικό άμυλο;



Η πιο σπέσιαλ μακαρονάδα με πεκορίνο και γαρίδες

Υλικά

1/2 κιλό μακαρόνια

1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί πεκορίνο

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού

1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα σε φέτες

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

3/4 κιλό γαρίδες

Αλάτι

Πιπέρι



Πεντανόστιμο νηστίσιμο φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι: Μακαρόνια με κιμά λαχανικών!

ΥΛΙΚΑ
· 1 κρεμμύδι

· 1 σκ. σκόρδο

· 500 γρ μανιτάρια λευκά

· 1 πιπεριά κόκκινη

· 1 πιπεριά πράσινη

· 2 κ.σ ελαιόλαδο

· 1 πρέζα ζάχαρη

· 1 κ.σ πελτέ ντομάτας

· 50 γρ. κρασί λευκό

· 400 γρ. ντομάτα κονκασέ

· ½ κ.γ. κύμινο

· 1 πρέζα μπούκοβο

· 1 κύβο λαχανικών Maggi



"Ματωμένα" μακαρόνια! - Ένα πιάτο χωρίς γλουτένη με πέστο παντζαριού

Συστατικά

400 γρ. σπαγγέτι χωρίς γλουτένη
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
500 γρ. παντζάρια βρασμένα
100 γρ. καρύδια
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Για το σερβίρισμα