Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στην κουζίνα του Briefingnews: Λαχταριστά αγγουράκια τουρσί



Κάθε τόπος έχει τον δικό του τρόπο για να αρωματίζει και να νοστιμεύει τα αγγουράκια του.

  •     Στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη η άλμη των τουρσιών αρωματίζεται με σκόρδο και άνηθο.
  •     Στη Σκανδιναβία στα αγγουράκια προστίθεται ζάχαρη και ολόκληρο πιπέρι.
  •     Στην Αίγυπτο, προσθέτουν σκόρδο και σέλινο στην άλμη.
  •     Στην Κίνα και στην Κορέα τα αγγουράκια αρωματίζονται με τζίντζερ και σκόρδο.
  •     Στην Αργεντινή χρησιμοποιούν ζάχαρη, φύλλα δάφνης και προτιμούν το ξίδι από φρούτα.

Υλικά συνταγής:
Μικρά αγγουράκια: 700 γρ. περίπου
Άσπρο ξύδι: 1 κούπα
Νερό: 1 κούπα
Αλάτι: 1 κουταλιά σούπας
Άνηθο: 3 - 4 κλαδάκια και λουλούδια ή 1 κουταλιά σπόρια
Χοντροκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες

Οδηγίες:
1. Πλένετε καλά τα αγγουράκια και κόβετε λίγο την άκρη τους.
2. Βράζετε το ξύδι με το νερό και το αλάτι. Μόλις πάρει βράση, το κατεβάζετε από την φωτιά.
3. Μοιράζετε τα αγγουράκια, το σκόρδο και τον άνηθο σε 2 βάζα (αποστειρωμένα) των 500 ml το καθένα. Ρίχνετε από πάνω το μείγμα του ξυδιού, να φτάσει μέχρι περίπου 1 εκ. από το χείλος των βάζων.
4. Κλείνετε τα βάζα και τα βάζετε σε κατσαρόλα με νερό, μέχρι τα 2/3 του βάζου. Βράζετε για 10 λεπτά. Βγάζετε από την κατσαρόλα και αφού κρυώσουν, τα φυλάτε σε σκοτεινό δροσερό μέρος, για 15 μέρες τουλάχιστον. Μετά το άνοιγμα, τα φυλάτε στο ψυγείο.