Αυτό το πιο υγιεινό και θρεπτικό παγωτό παρασκευάζεται με φυτικό γάλα, χουρμάδες, φυστικοβούτυρο και ρεβύθια και δεν θα το καταλάβετε καθόλου στη γεύση.
Υλικά
1 φλιτζάνι ρεβύθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 φλιτζάνι χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
1/2 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο ελαφρώς αλατισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κονσέρβα 398 ml γάλα καρύδας με χαμηλά λιπαρά (ή περίπου 1 1/2 φλιτζάνι φυτικό γάλα της επιλογής σας)
Τριμμένη σοκολάτα ή λίγο κακάο χωρίς ζάχαρη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρετε σε μια φόρμα, όπου ψήνετε το ψωμί ή το κέικ. Σκεπάστε το μείγμα και παγώστε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 12 ώρες.
Σερβίρετε με λίγο κακάο ή τριμμένη σοκολάτα από πάνω.