15
Οκτωβρίου
2017
- 23:50
Τελευταία τροποποίηση στις 15 Οκτωβρίου, 2017 - 23:51
Υλικά για 8 άτομα
- 2 κιλά πατάτες
- 150 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 250 γρ. μαγιονέζα
- 5 αυγά βραστά
- 10 αγγουράκια τουρσί
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 5 ντομάτες
- 200 ml ζωμό λαχανικών
- 1 κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες για 20 λεπτά περίπου, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ύστερα τις κόβουμε σε φέτες.
- Παίρνουμε τις ντομάτες και τα αυγά, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα αγγουράκια σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό μαζί με τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
- Αφήνουμε να βράσει μέχρι να φτάσει στο μισό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα αγγουράκια και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα με το ζωμό.
- Αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί και ύστερα προσθέτουμε τις ντομάτες και τη μαγιονέζα. Τέλος προσθέτουμε τα αυγά. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.