Μακαρόνια στον φούρνο με κόκκινη σάλτσα, λουκάνικο, μπεσαμέλ και τυριά. Ένα απολαυστικό μεσημεριανό που μας ταξιδεύει Ιταλία!
Τι θα χρειαστείς
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/8 του φλιτζανιού κρεμμύδι κομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο
1 ιταλικό λουκάνικο
2 κουτιά σάλτσα ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού βασιλικό φρέσκος κομμένος
½ κουταλάκι του γλυκού μάραθο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πακέτο πέννες
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 ¼ του φλιτζανιού γάλα
Τριμμένη μοτσαρέλα
Τριμμένη παρμεζάνα
Πώς θα το φτιάξεις
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το λουκάνικο και τσιγάρισε το και αυτό για λίγο. Πρόσθεσε τη σάλτσα ντομάτας και τα μπαχαρικά και άφησε όλα τα υλικά να σιγοβράσουν. Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά πρόσθεσε το βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο πρόσθεσε το αλεύρι. Ανακάτεψε για περίπου 5 λεπτά. Πρόσθεσε το γάλα και ανακάτεψε μέχρι να πήξει. Τέλος πρόσθεσε μια πρέζα αλάτι. Σε ένα ταψί πρόσθεσε τη μισή κόκκινη σάλτσα. Πάνω από την κόκκινη σάλτσα πρόσθεσε τα μακαρόνια και μετά ξανά την υπόλοιπη κόκκινη σάλτσα. Στην συνέχεια πρόσθεσε τη μπεσαμέλ και πασπάλισε με μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Ψήσε στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά.