16
Ιουνίου
2017
- 20:48
Τελευταία τροποποίηση στις 16 Ιουνίου, 2017 - 20:48
Μια συνταγή που θα λατρέψετε
Υλικά (4 μερίδες):
- 176 γρ. μακαρόνια, λιγκουίνι/σπαγγέτι ξηρά
- 90γρ. τριμμένο χαλούμι, χαμηλό σε λιπαρά
Σάλτσα:
- 240γρ. γαρίδες, μικρές, ωμές
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι καρότο, χοντροτριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι σέλινο, λεπτές φέτες
- 1 φλιτζάνι μανιταράκια φρέσκα, ροδέλες
- 1 φλιτζάνι ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 4 κουταλάκια λάδι
- 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- 6 κουταλιές φρέσκα κρέμα, χαμηλή σε λιπαρά, νερό (εάν χρειαστεί)
Εκτέλεση:
Βράζετε τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε. Κόβετε το κρεμμύδι σε κομματάκια. Τρίβετε το καρότο σε χοντρές φέτες, το σέλινο σε λεπτές, τα μανιταράκια σε ροδέλες και την ντομάτα σε κύβους. Τηγανίζετε τα λαχανικά ενώ προσθέτετε το χυμό ντομάτας και νερό σταδιακά, σιγοψήνετε για 10-15 λεπτά. Καθαρίζετε τις γαρίδες και τις προσθέτετε στο μίγμα λαχανικών. Προσθέστε τη φρέσκα κρέμα και σιγοψήνετε για 10-15'. Τοποθετήστε τα μακαρόνια σε βαθύ μπολ. Προσθέστε τη σάλτσα και ανακατέψετε. Προσθέστε το τριμμένο χαλούμι και σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό.