Καρμπονάρα με πράσα και λεμόνια μία συνταγή που θα λατρέψετε.
Υλικά:
Χοντρό αλάτι και πιπέρι
6 φέτες μπέικον, κομμένες σταυρωτά στα 4
4 πράσα
3/4 κιλό μακαρόνια βίδες
2 μεγάλα αυγά
1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανού
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αφήνουμε το νερό να βράσει αφού προσθέτουμε αλάτι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τηγανίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει τραγανό, 8 έως 10 λεπτά. Ύστερα μεταφέρουμε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει.
Από τα πράσα χρειαζόμαστε τα μέρη με το λευκό χρώμα κυρίως και λίγο από το υπόλοιπο. Αφού τα ψιλοκόψουμε τα βάζουμε στο τηγάνι για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Πριν βγάλουμε τα ζυμαρικά από το νερό, όταν βράσουν, κρατάμε σε ένα μπολάκι μια κούπα από το νερό.
Στο μπολ αυτό προσθέτουμε τα αυγά, την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό από λεμόνι και να ανακατεύουμε όλα μαζί.
Αφού στραγγίξουμε τα ζυμαρικά αμέσως προσθέτουμε το μείγμα των αυγών, μαζί με το μπέικον, τα πράσα και το μαϊντανό.
Προσθέτουμε όσο αλάτι χρειάζεται και την παρμεζάνα. Αν θέλουμε στο σερβίρισμα προσθέτουμε και άλλη παρμεζάνα.
ipop