Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Οι κόρες μαζεύουν υπογραφές για να εκτελεστεί ο πατέρας τους!



Όσο περίεργο και αν οι ακούγεται, οι ίδιες του οι κόρες ζητούν την εκτέλεσή του! Το θέμα είναι ο λόγος ...

Αν και η ποινή του θανάτου εξακολουθεί να περιλαμβάνεται στον ποινικό κώδικα στη Νότια Κορέα, έχει να εφαρμοστεί από το 1997.

Τρεις αδελφές στη Νότια Κορέα έχουν υποβάλλει αίτηση προς την κυβέρνησή τους ώστε να εκτελεστεί ο πατέρας τους που όπως ισχυρίζονται σκότωσε τη μητέρα τους μετά από χρόνια ενδοοικογενειακής βίας.

Η αίτηση έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της προεδρίας στη Νότια Κορέα και ήδη έχει μαζέψει 147.333 υπογραφές.

«Ο πατέρας μας είναι ένα φρικτός εγκληματίας. Ζητάμε να καταδικαστεί σε θάνατο προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα θύματα», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι τρεις αδελφές στην αίτησή τους.

«Ακόμη και μετά το διαζύγιό τους, ο πατέρας μας ερχόταν στο σπίτι κρατώντας ένα μαχαίρι», δήλωσε ένα από τα κορίτσια στην εφημερίδα Chosun Ilbo. «Κάθε φορά που γινόταν αυτό, έπρεπε να φύγουμε.»

«Μια μέρα ο πατέρας μου ακολούθησε την αδελφή μου και ανακάλυψε πού ζούσαμε», διηγήθηκε μία εξ αυτών. «Κρατούσε ένα μαχαίρι, κολλητική ταινία και καλώδια και απειλούσε να μας σκοτώσει. Ζούσαμε πάντα μέσα στον φόβο. Μετακομίσαμε έξι φορές σε τέσσερα χρόνια», τόνισε.

Η δολοφονία αυτή έφερε ξανά στο φως τη χαλαρότητα με την οποία η δικαιοσύνη στη Νότια Κορέα αντιμετωπίζει την ενδοοικογενειακή βία, συστήνοντας συνήθως στους δράστες να συμβουλευθούν ψυχολόγο ή επιβάλλοντάς τους απλώς περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων εις βάρος των Γυναικών, σχεδόν οι μισές καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία που κατατέθηκαν το 2015 στη Νότια Κορέα μπήκαν στο αρχείο.

«Οι δράστες πρέπει να τιμωρούνται και όχι να τους συστήνεται να ζητήσουν βοήθεια», εκτίμησε σήμερα ο Κιμ Μιγιούνγκ-τζιν, μέλος μιας οργάνωσης στη διάρκεια διαδήλωσης στη Σεούλ.