Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ένας ακόμη Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας



Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε σήμερα πως ένας Παλαιστίνιος υπέκυψε στα τραύματά του που είχαν προκληθεί από πυρά του ισραηλινού στρατού πριν από δύο εβδομάδες κατά τις διαδηλώσεις κοντά στον φράχτη που χωρίζει τη λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

Ο Άχμαντ αλ-Νατζάρ, 21 ετών, είχε τραυματιστεί από ισραηλινά πυρά ανατολικά της πόλης Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, διευκρίνισε σε μια ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όπου πέθανε την Τετάρτη (χθες).

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, τουλάχιστον 219 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις 30 Μαρτίου, όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις κατά μήκος του ισραηλινού φράχτη εναντίον του αποκλεισμού που επιβάλλει το Ισραήλ εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια σε βάρος του παλαιστινιακού θύλακα. Ένας Ισραηλινός στρατιώτης έχει σκοτωθεί από Παλαιστίνιο ελεύθερο σκοπευτή.

Οι Παλαιστίνιοι διεκδικούν επίσης το δικαίωμα επιστροφής στη γη τους από την οποία εκδιώχθηκαν με τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948.