Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

λωριδα της γαζας



Ισραήλ: Δώδεκα Έλληνες πολίτες βγήκαν με ασφάλεια από τη Γάζα μέσω της Ράφας

Δώδεκα Έλληνες πολίτες, οι οποίοι διέμεναν στη Γάζα, κατόπιν ενεργειών του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και υπό το συντονισμό της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Κάιρο και του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων, διήλθαν από τη συνοριακή διάβαση της Ράφας και βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο.



Γιατροί στη Λωρίδα της Γάζας: «Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, η καταστροφή θα συμβεί μέσα σε πέντε λεπτά»

Αγωνιούν οι γιατροί στα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας, για το μέλλον των ασθενών που νοσηλεύονται, μετά την έναρξη των συγκρούσεων μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ.



Λωρίδα της Γάζας: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν στόχους της Χαμάς

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στη Λωρίδα της Γάζας, με τελευταία εξέλιξη να είναι ότι μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν στόχους της Χαμάς.



Νέοι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι εξαπέλυσε νέους βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, εν είδει αντιποίνων για τη χρήση μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμός από τον παλαιστινιακό θύλακο προς το Ισραήλ.



Ισραήλ: Κλείνει συνοριακή διέλευση στη Λωρίδα της Γάζας

Οι αρχές του Ισραήλ έκλεισαν σήμερα μια από τις βασικές διελεύσεις προς τη Λωρίδα της Γάζας, εν είδει αντιποίνων διότι Παλαιστίνιοι έκαναν την εβδομάδα που πέρασε χρήση μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς για να προκαλέσουν πυρκαγιές σε τμήματα της ισραηλινής επικράτειας κοντά στα σύνορα με τον θύλακα.



Λωρίδα της Γάζας: «Μπαράζ» Ισραηλινών βομβαρδισμών

Νέο μπαράζ βομβαρδισμών κατά των Παλαιστινίων ξεκίνησε το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει την Λωρίδα της Γάζας, αναφέροντας πως στοχεύει θέσεις της Χαμάς. Μάλιστα όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, οι βομβαρδισμοί θα κρατήσουν για μέρες.