Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τους Έλληνες στρατιωτικούς επισκέπτεται το απόγευμα ο Νίκος Βούτσης



Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, προκειμένου να επισκεφθεί τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται κρατούμενοι, μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης που θα μεταβεί στην Αδριανούπολη στις πέντε το απόγευμα, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Είναι η πρώτη επίσκεψη πολιτειακού παράγοντα στις φυλακές της Αδριανούπολης, στην οποία ο Πρόεδρος της Βουλής θέλει να τους μεταφέρει μήνυμα συμπαράστασης όλων των Ελλήνων.
 
Σύμφωνα, με πληροφορίες αργότερα είναι εξαιρετικά πιθανό ο κ. Βούτσης να δώσει συνέντευξη Τύπου στην Αλεξανδρούπολη, στην οποία θα ζητήσει από την Τουρκία να τελειώσει άμεσα η περιπέτεια των ανθρώπων αυτών με την παράνομη κράτησή τους.
 
Η επίσκεψη του Νίκου Βούτση στους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά την συνάντηση που είχε στις Φυλακές Αδριανούπολης ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος αμέσως μετά, περιέγραψε βαθιά συγκινημένος όσα ειπώθηκαν στο τετ α τετ που είχε με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.
 
Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν από τους Τούρκους, στην μεθόριο, στον Έβρο, την 1η Μαρτίου κι έκτοτε βρίσκονται προφυλακισμένοι, περιμένοντας την απαγγελία κατηγοριών.