Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

στρατιωτικοι



«Διπλά ένσημα» για Στρατιωτικούς! Πώς θα αναγνωρίσουν επιπλέον χρόνο υπηρεσίας

Οδηγίες για τη διαδικασία αναγνώρισης ως διπλάσιου του χρόνου υπηρεσίας των στρατιωτικών και των πολιτικών υπαλλήλων, στις περιπτώσεις που αυτή η δυνατότητα προβλέπεται, δίνονται με νεότερη εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), ξεκαθαρίζοντας ποιους αφορά και πώς μπορούν


"Η παρουσία Ρώσων στρατιωτικών στο Καράκας παραβιάζει το Σύνταγμα" εκτίμησε ο Γκουαϊδό

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως προσωρινός πρόεδρος από περίπου 50 χώρες, εκτίμησε σήμερα ότι η παρουσία Ρώσων στρατιωτικών στο Καράκας παραβιάζει το Σύνταγμα.



Προσωρινός αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος

Καθήκοντα υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ ασκεί από σήμερα και έως την επιλογή του νέου αρχηγού ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, μετά από απόφαση του ΚΥΣΕΑ.



Έως τις 27 Ιανουαρίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια

Σε ξεχωριστό εκκαθαριστικό, σαν να ήταν εισοδήματα του 2018 ώστε να μην φορολογηθούν με τους συντελεστές έως 45% που θα ίσχυαν κανονικά αν τα λάμβαναν στην ώρα τους χωρίς περικοπές, θα εισπράξουν τα αναδρομικά τους οι δικαστικοί, ένστολοι, πανεπιστημιακοί, ιατροί ΕΣΥ και μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας και της Λυρικής. 



Κόλλια-Τσαρουχά: Μέσα στον Νοέμβριο θα καταβληθούν τα αναδρομικά των στρατιωτικών

Στο θέμα της ημερομηνίας καταβολής των αναδρομικών στους στρατιωτικούς, αναφέρθηκε η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά κατά την επίσκεψή της στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 1ης Στρατιάς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μέσα στον Νοέμβριο θα καταβληθούν».



Νέα εντάλματα σύλληψης για 22 στρατιωτικούς εξέδωσε η Τουρκία

Την Τρίτη, οι Τούρκοι εισαγγελείς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για 22 άτομα για τους πιθανούς δεσμούς τους με το Δίκτυο Γκιουλέν, που στην Άγκυρα ευθύνεται για την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 στην Τουρκία.