Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

«Κάρφωσαν» 80χρονη γιατί πουλούσε χόρτα σε λαϊκή αγορά – Παραπέμπεται σε δίκη



Στο δικαστήριο καλείται να παρουσιαστεί μια γυναίκα 80 ετών επειδή τον περασμένο Μάρτιο συνελήφθη στις παρυφές λαϊκής αγοράς στην Κατερίνη να προσπαθεί να πουλήσει χόρτα.

Η ποντιακής καταγωγής γυναίκα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο επειδή επιχείρησε να πουλήσει 5 κιλά χόρτα.

Στην 80χρονη στην Κατερίνη επιβλήθηκε, όπως και στην περίπτωση της 90χρονης από τη Θεσσαλονίκη, πρόστιμο 200 ευρώ ενώ της εστάλη και έγγραφο με την οποία καλείται σε δίκη τον προσεχή Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον γιο της που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό, η 80χρονη φοβάται και δεν θέλει πλέον να βγαίνει από το σπίτι της.

Από την αστυνομία τονίζουν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι το διαφορετικό από την στιγμή που θα φτάσει καταγγελία και το ερώτημα είναι για ποιον λόγο κάποιος να καταγγέλλει μία ηλικιωμένη η οποία και όλα τα χόρτα να πουλούσε δεν θα έπιανε πάνω από 5 ευρώ.

Μία ανάλογη περίπτωση με γιαγιά που πουλούσε τερλίκια είχε αποκαλυφθεί τις προηγούμενες ημέρες και επίσης της είχε επιβληθεί πρόστιμο με 200 ευρώ το οποίο ανέλαβε να το πληρώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.