Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εντόπισαν σορό ανηλίκου στις όχθες του Έβρου



Η σορός παιδιού, πιθανότατα παράτυπου μετανάστη, βρέθηκε χθες στις όχθες του ποταμού Έβρου, στην ευρύτερη περιοχή του Πυθίου Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο θάνατος του ανήλικου οφείλεται σε πνιγμό, ενώ όσον αφορά την ηλικία του εκτιμάται ότι πρόκειται για έφηβο, περίπου 14 ετών. Η προχωρημένη σήψη που παρουσιάζει η σορός τοποθετεί χρονικά τον θάνατο του παιδιού περίπου προ τριμήνου. Αυτός ο προσδιορισμός του χρόνου πνιγμού, αλλά και η ηλικία, ουσιαστικά αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για ένα από τα δύο ανήλικα, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν προ ημερών, εντός του ποταμού Έβρου, όταν ανετράπη η βάρκα στην οποία επέβαιναν με τους γονείς τους, υπηκόους Τουρκίας. Σημειώνεται, ότι έχει ήδη βρεθεί από τις αστυνομικές αρχές της γείτονος η σορός της μητέρας και του ενός παιδιού, ενώ ο πατέρας, ο οποίος είχε διασωθεί παραμένει στον Έβρο, ως παράτυπα εισερχόμενος στη χώρα.

Θα γίνει διαδικασία λήψης DNA 

 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσω της λήψης δείγματος DNA από τη σορό θα διερευνηθεί η πιθανότητα ταυτοποίησης του παιδιού με κάποιον εκ των ήδη δηλωθέντων ως αγνοουμένων παράτυπων μεταναστών. Υπενθυμίζεται, ότι τον Απρίλιο, στον ποταμό Έβρο, στην περιοχή του Σοφικού Διδυμοτείχου, είχαν χαθεί τα ίχνη ακόμη μίας γυναίκας και τριών παιδιών, τους οποίους φέρεται να παρέσυραν τα φουσκωμένα νερά.

Ως προς τη διαδικασία της ταυτοποίησης, το δείγμα DNA της σορού αποστέλλεται, ει δυνατόν μαζί με δείγμα DNA συγγενικού προσώπου Α' βαθμού του αγνοουμένου, εφόσον αυτό είναι εφικτό, από τις αστυνομικές αρχές στα εξειδικευμένα εργαστήρια των Αθηνών, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητά του.