Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Έβρος



Αυτοψία Χρυσοχοΐδη στα έργα επέκτασης του φράχτη στον Έβρο

Την απόλυτη πεποίθηση ότι η επέκταση του φράχτη στον Έβρο θα διασφαλίσει ακόμα περισσότερο τα σύνορα της Ελλάδας, δημιουργώντας μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας για όλους τους Έλληνες, εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την επίσκεψή του στο τμήμα της νέας επέκτασης του φράχτη στην ευρύτερη περιοχή του Διδυμότειχου.



Έβρος: Συνελήφθησαν 24 παράνομοι μετανάστες την Πρωτοχρονιά

24 παράνομοι αλλοδαποί, οι οποίοι εισήλθαν λαθραία στη χώρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης στην εκπνοή του 2023 και με την έλευση του νέου έτους.



Προσφυγικό: Εκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τον Εβρο

Εκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) θα λάβει χώρα αύριο, Τρίτη, με βασικό θέμα τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Της συνεδρίασης θα προεδρεύσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.



Έβρος: Εκατοντάδες Αφγανοί πρόσφυγες συγκεντρώνονται στην Αδριανούπολη

Στην Ανδριανούπολη συγκεντρώνινται εκατοντάδες Αφγανοί την ίδια στιγμή που τουρκικά κοινωνικά δίκτυα πληροφόρησης ανακοινώνουν ότι «η Ελλάδα  άνοιξε τα σύνορά της για να τους υποδεχθεί»



Ο γιος του Τ.Σόρος μας εγκαλεί για τον φράχτη στον Έβρο - Θέλει να μην υπάρχει εμπόδιο για τους μετανάστες

Παραινέσεις προς τη χώρα μας να βοηθήσει τους μετανάστες, αντί να υψώνει τοίχους, έκανε μέσω Twitter ο Αλεξάντερ Σόρος, γιος του γνωστού κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος, που εδώ και καιρό προσπαθεί να επιβάλει στα Βαλκάνια μια δικαιωματιστική ατζέντα, στην οποία οι μετανάστες έχουν ξεχωριστό ρόλο.



Ν.Μηταράκης: «Θα προσληφθούν συνοριοφύλακες τους επόμενες μήνες - Δε θα ξαναβιώσουμε το χάος»

Την πρόσληψη συνοριοφυλάκων και λιμενικών, τους επόμενους μήνες, για να προστατεύσουν τα σύνορα προανήγγειλε  ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, ο οποίος επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει πύλη εισόδου.

«Δε θα ξαναβιώσουμε το χάος» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός για την έντονη κινητικότητα που προκάλεσε το πολιτικό χάος στο Αφγανιστάν.