Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ύπνος



Χρόνιος ανεπαρκής ύπνος: Αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη στις γυναίκες

Ο χρόνιος ανεπαρκής ύπνος στις γυναίκες μειώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη, σύμφωνα με νέα ερευνητική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Diabetes Care.



Έλλειψη ύπνου στους εφήβους: Πώς συνδέεται με την κατάθλιψη

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου των ΗΠΑ, πάνω από το 1/3 των εφήβων που συμμετείχαν, ανέφεραν ότι αισθάνονται κατάθλιψη και σχεδόν τα 3/4 είπαν ότι ο κακός ύπνος επιδείνωσε την ψυχική τους υγεία.



Εγκεφαλικό στον ύπνο: Πώς μπορείτε να το καταλάβετε

Έρευνες αποκαλύπτουν ότι το 20% όλων των οξέων ισχαιμικών εγκεφαλικών συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην είναι απολύτως σίγουροι πώς ακριβώς προκαλούνται.



Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Πόσο καλό είναι να κοιμάστε με την τηλεόραση ανοιχτή;

Ο Aric Prather, ψυχολόγος ειδικός σε προβλήματα αϋπνίας, μίλησε στο Yahoo Life και αποκάλυψε ότι δεν είναι ακριβώς σαφές γιατί μερικοί άνθρωποι μπορούν να κοιμηθούν με ανοιχτή τηλεόραση, ενώ άλλοι όχι.



Κοιμάστε μαζί με το κατοικίδιό σας; – Δείτε πως μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας

Ουκ ολίγα άτομα συνηθίζουν να μοιράζονται το κρεβάτι τους, με το κατοικίδιο τους. Σε μια μελέτη του 2015 το 56% των συμμετεχόντων που είχαν κατοικίδια ζώα δήλωσαν ότι το κατοικίδιό τους κοιμόταν στο κρεβάτι τους, ενώ σε μια έρευνα του 2022 το 46% των ερωτηθέντων δήλωσε το ίδιο.



Αυτές είναι οι καλύτερες θέσεις για ύπνο αν πονάει η μέση σας

Ο τρόπος με τον οποίο κοιμάστε μπορεί να ασκήσει αυξημένη πίεση στον αυχένα, τους γοφούς και την μέση. 

Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι συνήθως με το να κοιμάστε ανάσκελα.