Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τα σαλιγκάρια και η χρήση τους στην περιποίηση προσώπου



Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τα σαλιγκάρια για να θεραπεύσουν τις πληγές και οι Κορεάτες ακολουθούν το παράδειγμά τους εδώ και χρόνια. Η περιποίηση προσώπου με βλέννα σαλιγκαριού έχει βρει επίσης τον δρόμο της στα βελγικά κέντρα ομορφιάς, ενώ σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα De Stadaard η βασική έρευνα που έχει ήδη γίνει σχετικά με τη βλέννα του σαλιγκαριού απέδειξε ότι η χρήση της παρουσιάζει ευεργετικά αποτελέσματα.

 «Το τζελ σαλιγκαριού είναι καλό για το δέρμα γιατί είναι γεμάτο αλλαντοΐνη, αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και κολλαγόνο», αναφέρουν Βέλγοι δερματολόγοι.

«Μπορεί να θεραπεύσει τη βλάβη των ιστών και να καταπραΰνει το δέρμα, είναι ο ιδανικός σύμμαχος στην καταπολέμηση της ακμής και αποτελεί ιδανικό προϊόν κατά της γήρανσης», λέει ο δερματολόγος Τόμας Μάσελις. «Το σαλιγκάρι χρησιμοποιεί τη βλέννα για να κινηθεί και για να αποκαταστήσει τον κοχλία εάν χρειάζεται», εξηγεί ο Mάσελις. «Η έρευνα δείχνει ότι το προϊόν μπορεί πράγματι να έχει ευεργετικές επιδράσεις στους ανθρώπους, όπως να κάνει το δέρμα πιο λείο ή να δημιουργήσει ένα αναζωογονητικό αποτέλεσμα».

Η βλέννα σαλιγκαριού χρησιμοποιείται ήδη στην οδοντιατρική, αλλά προς το παρόν όχι πολύ από τους δερματολόγους. «Η έρευνα δείχνει ότι η βλέννα του σαλιγκαριού παρουσιάζει ανασταλτική επίδραση στα βακτηρίδια, τους μύκητες και τις φλεγμονές». Το αν κάτι τέτοιο αποτελεί πραγματικά πανάκεια, για παράδειγμα κατά της ακμής, είναι αμφίβολο. «Η βλέννα θα δράσει στο βακτήριο, αλλά δεν κάνει τίποτα για το βασικό πρόβλημα της ακμής. Δεν γνωρίζω κανέναν δερματολόγο που να χρησιμοποιεί ήδη το προϊόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το κάνουμε στο μέλλον».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ