Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

ερευνα



Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Το FBI έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα

Ποινική έρευνα για την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη στις 26 Μαρτίου 2024 ξεκίνησε το FBI.

Η υπηρεσία άνοιξε τον φάκελο ομοσπονδιακής ποινικής έρευνας για την κατάρρευση γέφυρας Francis Scott Key, σύμφωνα με την Washington Post, που επικαλείται δύο Αμερικανούς αξιωματούχους.



Νόσος Πάρκινσον: Γάλλοι επιστήμονες κάνουν λόγο για φάρμακο για τον διαβήτη που επιβραδύνει την εξέλιξή της

Επιστήμονες από τη Γαλλία αναφέρουν ότι ένα γνωστό φάρμακο για τον διαβήτη, που λαμβάνεται μία φορά την ημέρα με έγχυση, μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου Πάρκινσον.



Η μείωση της γεννητικότητας, ένα παγκόσμιο φαινόμενο που θα επιδεινωθεί

Τα ποσοστά γεννητικότητας σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου δεν θα επαρκούν για να διατηρηθεί σταθερός ο πληθυσμός τους ως το τέλος του αιώνα, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα και προειδοποιεί για τις ολοένα και αυξανόμενες ανισότητες μεταξύ των φτωχών και των πλούσιων κρατών.



Εισαγγελική έρευνα μετά το δημοσίευμα για «πυρηνικό ριφιφί στο ΑΠΘ» – Τι λένε οι πρυτανικές αρχές

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε ο εισαγγελέας για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» περί «απόπειρας επίθεσης, με αλυσοπρίονο, από κουκουλοφόρους στον υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής του ΑΠΘ όπου βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας για να καταλάβουν πάλι τη Βιολογική Σχολή του Ιδρύματος».



Έλλειψη ύπνου στους εφήβους: Πώς συνδέεται με την κατάθλιψη

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου των ΗΠΑ, πάνω από το 1/3 των εφήβων που συμμετείχαν, ανέφεραν ότι αισθάνονται κατάθλιψη και σχεδόν τα 3/4 είπαν ότι ο κακός ύπνος επιδείνωσε την ψυχική τους υγεία.



Ερευνητές ανακάλυψαν μία ουσία στο μπρόκολο που έχει αντιπηκτικές ιδιότητες

Ερευνητές, με επικεφαλής μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, ανακάλυψαν ότι μια ουσία που ονομάζεται σουλφοραφάνη (SFN) και βρίσκεται συνήθως σε σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι, έχει αντιπηκτικές ιδιότητες.