Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Στην Νέα Υόρκη μαζί με τα παιδιά! 6 μοναδικά μουσεία που δεν θα... ξεκολλάνε!



Σίγουρα η επίσκεψη στην Νέα Υόρκη είναι από μόνη της μια μοναδική εμπειρία, καθώς μιλάμε για μια από τις σημαντικότερες πόλεις στον κόσμο που συγκεντρώνει στους δρόμους της κόσμο από όλα τα σημεία της γης. Κατά την επίσκεψη σας στην Νέα Υόρκη σας δίνετε η δυνατότητα να επισκεφθείτε πανέμορφα μουσεία με αξιοθαύμαστα εκθέματα. Εκτός όμως από τα “γνωστά” μουσεία της πόλης υπάρχουν και άλλα αξιόλογα μουσεία που είναι ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά και αξίζει πραγματικά να τα επισκεφθείτε με την οικογένεια σας. Στο παρακάτω άρθρο σας παρουσιάζουμε μερικά από αυτά.

Children’s Galleries for Jewish Culture

Ανοιχτό για οικογένειες τα απογεύματα της Κυριακής (και  με ραντεβού κατά τη διάρκεια της εβδομάδας), το μικροσκοπικό αυτό μουσείο στεγάζει δύο πρακτικές εκθέσεις εβραϊκής κουλτούρας και ιστορίας που προορίζονται να προσελκύσουν παιδιά όλων των θρησκευμάτων και εθνικοτήτων. Υπάρχει επίσης αίθουσα τέχνης, όπου οι νέοι μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορες βιοτεχνικές δραστηριότητες.

Διεύθυνση: 515 W 20th St, New York, NY 10011

DiMenna Children’s History Museum

Μέσα από αυθεντικές και μοναδικές εμπειρίες μάθησης, το Μουσείο Ιστορίας Παιδιών του DiMenna προσκαλεί οικογένειες πολλών γενεών να συνδεθούν ουσιαστικά με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Αμερικάνου. Τα εκθέματα, οι συλλογές, τα προγράμματα και το προσωπικό προκαλούν τους επισκέπτες να μεγαλώσουν με την ιστορία. Στόχος για τα παιδιά ηλικίας 8-13 ετών, το DiMenna Children’s History Museum εστιάζεται στις ιστορίες ζωής μιας ποικίλης επιλογής νέων που έζησαν στη Νέα Υόρκη από τα τέλη του 17ου μέχρι τον 20ό αιώνα.

Τα επιμέρους περίπτερα αφορούν την ζωή της Cornelia van Varick (περίπου 1692-1734), κόρη της Ολλανδής εμπόρου Margrieta van Varick. Τον Alexander Hamilton (1757-1804), τον έφηβο Ινδιάνο μετανάστη που έγινε ο πρώτος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ. Τον James McCune Smith (1813-1865), φοιτητή  της Αφρικανικής Ελεύθερης Σχολής και πρώτου Αμερικάνου ιατρού, του Esteban Bellán (1849-1932), ο Κουβανέζος έφηβος και πρώτος Λατινοαμερικανός που παίζει μπέιζμπολ στην Αμερική. Τα παιδιά που οδήγησαν τα ορφανά τρένα από τη Νέα Υόρκη στις αγροτικές περιοχές στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα και τα κορίτσια που πουλούσαν εφημερίδες στους δρόμους της πόλης τον εικοστό αιώνα. Γνωρίστε καλύτερα αυτά τα ιστορικά στοιχεία! Κάθε περίπτερο χαρακτήρων συνδυάζει αντικείμενα, παιχνίδια και πληροφορίες που βοηθούν στην ιστορία της παιδικής ηλικίας και της ενηλικίωσης του κάθε ατόμου.

Διεύθυνση: 170 Central Park WNew York, NY 10024-5152

Children’s Museum of the Arts

Ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1988 από την Kathleen Schneider, το μουσείο βρίσκεται στη γειτονιά του SoHo του Μανχάταν από την ίδρυση του. Καθώς το ακροατήριο της CMA μεγάλωσε, οι νέοι καλλιτέχνες της αυξήθηκαν και τελικά ξεπέρασαν την εγκατάσταση στην οδό Lafayette. Η CMA χρειάστηκε μεγαλύτερο χώρο για να επεκτείνει τον πρόγραμμα της, προσεγγίζοντας περισσότερες κοινότητες και παιδιά έως 15 ετών. Το 2010, η CMA βρήκε χώρο σε μια πρώην αποβάθρα φόρτωσης δυτικά του SoHo, δουλεύοντας με αρχιτέκτονες και προγραμματιστές για να δημιουργήσει ένα state-of-the-art που θα ωφελήσει ένα φάσμα ηλικιών και ικανοτήτων. Το Παιδικό Μουσείο των Τεχνών άνοιξε τις πόρτες στο νέο σπίτι των 10.000 τ.μ. στην οδό Charlton Street το 2011. Από τότε, η CMA έχει εξυπηρετήσει εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά και οικογένειες, από το οποίο το 27% εντελώς δωρεάν.

Αποστολή του Παιδικού Μουσείου Τεχνών είναι να εισαγάγει τα παιδιά και τις οικογένειές τους στη μετασχηματιστική δύναμη των τεχνών παρέχοντας ευκαιρίες να κάνουν την τέχνη δίπλα-δίπλα με τους καλλιτέχνες που εργάζονται.

Διεύθυνση: 103 Charlton St, New York, NY 10014

Children’s Museum of Manhattan

Ιδρύθηκε το 1973 από γονείς ως τοπική οργάνωση γειτονιάς. Σήμερα είναι ένας αγαπημένος χώρος στην πόλη για την οικογένεια και εκπαιδευτικούς, καθώς και ένας δημοφιλής προορισμός για επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο περίπου 375.000 άνθρωποι επισκέπτονται τη μονάδα μάθησης των 38.000 τετραγωνικών στην Άνω Δυτική πλευρά του Μανχάταν. Εκατομμύρια περισσότερα επωφελούνται από τα προγράμματα επικοινωνίας του μουσείου σε σχολεία, βιβλιοθήκες, καταφύγια αστέγων και νοσοκομεία.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πάνω από 80 εργαστήρια, μαθήματα και παραστάσεις με δωρεάν είσοδό  στο Μουσείο κάθε εβδομάδα. Τα προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξής είναι διαθέσιμα στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους πάροχους παιδικής μέριμνας και τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας, ως μέσο για να μοιραστούν και να ενισχύσουν τη μάθηση με τα παιδιά και τις οικογένειές τους που ενδέχεται να μην μπορούν να επισκεφθούν.

Διεύθυνση: 212 W 83rd St, New York, NY 10024n-4901

New York City Fire Museum

Σκοπός του Πυροσβεστικού Μουσείου της Νέας Υόρκης είναι να συλλέξει, να διαφυλάξει και να παρουσιάσει την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης και να παράσχει στο κοινό την εκπαίδευση για την πρόληψη της πυρκαγιάς και την ασφάλεια, ιδιαίτερα για τα παιδιά.

Οι απεικονίσεις παρουσιάζουν την εξέλιξη της πυρόσβεσης από τις ταξιαρχίες του Νέου Άμστερνταμ του Peter Stuyvesant μέσα από την πολύχρωμη ιστορία των εθελοντών πυροσβεστών στις σύγχρονες τεχνικές και εξοπλισμό πυρόσβεσης. Στο Μουσείο στεγάζεται επίσης ένα ειδικό μνημείο στα 343 μέλη του FDNY που έκαναν την Ανώτατη Θυσία στις 9/11 και παρουσιάζουν μια σειρά αντικειμένων πυρκαγιάς που ανακτήθηκαν από το σημείο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Μια αίθουσα βίντεο και ένα ψεύτικο διαμέρισμα με μια τεχνητή μηχανή καπνού, χρησιμοποιούνται στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του πυροσβεστικού εξοπλισμού του μουσείου για παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.

Το Πυροσβεστικό Μουσείο της Νέας Υόρκης προσελκύει 40.000 επισκέπτες ετησίως από όλη την Αμερική και σχεδόν από κάθε χώρα του κόσμου. Οι συνταξιούχοι πυροσβέστες της FDNY εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, για να αναφέρουν ιστορίες της Νέας Υόρκης με τη βοήθεια της εκπληκτικής συλλογής του Μουσείου.

Διεύθυνση: 278 Spring St, New York, NY 10013

New-York Historical Society Museum & Library

Ιδρύθηκε το 1804 ως το πρώτο μουσείο της Νέας Υόρκης. Οι έντεκα ιδρυτές του έζησαν όλα τα ταραχώδη χρόνια της Αμερικανικής Επανάστασης και της βρετανικής κατοχής της Νέας Υόρκης.

Ως το παλαιότερο μουσείο της Νέας Υόρκης -σχεδόν εβδομήντα χρόνια πριν από την ίδρυση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης – το Μουσείο φιλοξενεί μερικά από τα αγαπημένα έργα τέχνης της πόλης και του έθνους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Thomas Cole, Rembrandt Peale και Gilbert Stuart , καθώς και τα 435 από τις προπαρασκευαστικές υδατογραφίες του John James Audubon για τα Πουλιά της Αμερικής.

Στον επαναπροσδιορισμένο τέταρτο όροφο του μουσείου, προσφέρετε στους επισκέπτες μια διαδραστική εξερεύνηση νέων και ιστορικών αντικειμένων, όπως το στρατόπεδο του George Washington από το Valley Forge, την λαχειοφόρο αγορά που ξεκίνησε το σχέδιο ταραχών του Εμφύλιου Πολέμου και την αμερικανική λαϊκή τέχνη από τη θρυλική συλλογή του γλύπτη Elie Nadelman, καθώς και αντικείμενα από τον θρυλικό ακτιβιστή Billie Jean King και 100 λυχνίες Tiffany Lamps – μια από τα τις μεγαλύτερες συλλογές γυαλιού Tiffany.

Επίσης  είναι μία από τις παλαιότερες και πιο διακεκριμένες βιβλιοθήκες της Αμερικής – και μία από τις δεκαέξι στις Ηνωμένες Πολιτείες που πιστοποιήθηκε ως μέλος της Ένωσης Ανεξάρτητων Ερευνητικών Βιβλιοθηκών. Η βιβλιοθήκη Patricia D. Klingenstein περιέχει περισσότερα από τρία εκατομμύρια βιβλία, φυλλάδια, χάρτες, εφημερίδες, ραδιόφωνα, μουσικά φύλλα, χειρόγραφα, εκτυπώσεις, φωτογραφίες και αρχιτεκτονικά σχέδια. Η Βιβλιοθήκη συνεχίζει να λαμβάνει σημαντικά ερευνητικά υλικά σχετικά με την εκπαίδευση, την φιλανθρωπία, την κοινωνική υπηρεσία και την ιστορία της Νέας Υόρκης και του έθνους, συμπεριλαμβανομένων των εγγράφων της Εταιρείας Παιδικής Βοήθειας, των πλήρων αρχείων της Time Inc. και του New York Sun, συλλογές των Jessie Tarbox Beals, Editta Sherman και George Kalinsky και πολλά άλλα.

Διεύθυνση: 170 Central Park West, New York, NY 10024

 

Πηγή: blog.joytours.gr