Τα τρόφιμα της κουζίνας συνήθως έχουν τη θέση τους. Ζυμαρικά, όσπρια και κονσέρβες στο ντουλάπι, λαχανικά και φρούτα στο ψυγείο. Τι γίνεται όμως με τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο; Πως μπορείτε να τα κρατήσετε φρέσκα για περισσότερο καιρό και κυρίως… ποια είναι η θέση τους;
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι ότι δεν πρέπει να τα αποθηκεύετε όλα μαζί γιατί όταν έρχονται σε επαφή σαπίζουν γρηγορότερα.
Σε γενικές γραμμές, ισχύουν τα εξής: Το σκόρδο είναι προτιμότερο να βρίσκεται σε κάποιο ανοιχτό καλάθι ώστε να επιτρέπεται η ελεύθερη κυκλοφορία του αέρα και να διατηρείται η σωστή θερμοκρασία. Το ίδιο ισχύει και για τα κρεμμύδια. Αν αποθηκεύσετε μαζί τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σας, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο, αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να θυμάστε είναι να τα κρατήσετε μακριά από τις πατάτες. Το ιδανικό μέρος για να αποθηκεύσετε τις πατάτες πρέπει να είναι ξηρό και σκοτεινό.
Έχοντας αυτά κατά νου, πάμε να δούμε ιδέες που όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να αποθηκεύσετε τις πατάτες, τα σκόρδα και τα κρεμμύδια με ασφάλεια, αλλά θα αποτελέσουν και ενδιαφέροντα διακοσμητικά στοιχεία για την κουζίνα σας!