Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

Η Θεομητορική Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Θεσσαλονίκη



Με κάθε ιεροπρέπεια εορτάσθηκε σήμερα, 25 Μαρτίου 2022 η μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Βογιατζή, Πρωτοπρεσβύτερο Παλαιολόγο Μάνο, Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Ζουγκανάρου και των ιεροδιακόνων.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία για την επέτειο της 25 Μαρτίου 1821 από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου μαζί με ιερείς και τους διακόνους.

Η δοξολογία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Διοικητή Γ’ Σώματος Στρατού/ NRDC-GR Αντιστράτηγου Σωτήριου Κωστάκογλου, της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κας Βούλας Πατουλίδου, βουλευτών και εκπροσώπων των αρχών της πόλης.