Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 -

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις για τον Άγιο Δημήτριο – Επέστρεψε στον Άθωνα η εικόνα της Παναγίας Γερόντισσας

Με την αναχώρηση της ιεράς και θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Γερόντισσας και με την τελετή του καθαγιασμού του μύρου που θα τελεσθεί το απόγευμα ολοκληρώνονται σήμερα οι επίσημες λατρευτικές εκδηλώσεις της 



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δοξολογία για τα 110 χρόνια από την Απελευθέρωση – Διπλά εορτάζει η πόλη του Αγίου Δημητρίου (ΦΩΤΟ)

Η Θεσσαλονίκη τιμά τον Προστάτη της Άγιο Δημήτριο και τα 110 χρόνια από την Απελευθέρωση της από τον Οθωμανικό ζυγό – Σε ομοψυχία απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις κάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αμέσως μετά την Δοξολογία.



Μεταφορά της Λάρνακας των ιερών Λειψάνων του Αγίου Δημητρίου – Επέτειος Μακεδονικού Αγώνα

Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη. Εδώ και λίγες ημέρες, στο Ναό του Πολιούχου Αγίου των Θεσσαλονικέων, βρίσκεται η ιερά Εικόνα της Παναγίας «ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΗΣ», από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους.



Ενεργειακή κρίση και Εκκλησία: Τα μέτρα που λαμβάνονται στους ναούς ενόψει του χειμώνα

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις που έχει επιβληθεί στη Ρωσία από το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού κόσμου, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες που επικρατούν για την παγκόσμια ανάπτυξη, έχουν εκτοξεύσει στα ύψη τις τιμές του φυσικού αερίου και πετρελαίου.



Η Θεομητορική Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Θεσσαλονίκη

Με κάθε ιεροπρέπεια εορτάσθηκε σήμερα, 25 Μαρτίου 2022 η μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης.