![](https://www.briefingnews.gr/sites/default/files/styles/slider__638x287_/public/articlesnew/maxresdefault_2_22.jpg?itok=c1uOr4_C)
Η υγεία της επιδερμίδας μας δεν εξαρτάται μόνο από τη ρουτίνα περιποίησης που ακολουθούμε καθημερινά, αλλά και από τη διατροφή μας.
Αυτό που τρώμε έχει άμεση επίδραση στη λειτουργία του δέρματος. Η υγεία της επιδερμίδας μας δεν εξαρτάται μόνο από τη ρουτίνα περιποίησης που ακολουθούμε καθημερινά, αλλά και από τη διατροφή μας.
Το αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά, βιταμίνη Ε και βιταμίνη C, συστατικά που συμβάλλουν στη διατήρηση της ελαστικότητας και της ενυδάτωσης του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά του προστατεύουν την επιδερμίδα από την πρόωρη γήρανση.
Τα μούρα: Tα blueberries, οι φράουλες και τα raspberries, είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, ισχυρά αντιοξειδωτικά που προλαμβάνουν τη βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία, προσφέροντας μια φυσική λάμψη στο δέρμα.
Ο σολωμός: Ο σολωμός και άλλα λιπαρά ψάρια, όπως η σαρδέλα, είναι εξαιρετικές πηγές Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, που μειώνουν τη φλεγμονή και ενισχύουν τον φυσικό φραγμό της επιδερμίδας. Τα Ωμέγα-3 συμβάλλουν στην παραγωγή κολλαγόνου, διατηρώντας το δέρμα σφριγηλό και νεανικό.
Πώς επηρεάζει η διατροφή την εμφάνιση της επιδερμίδας
Τα καρύδια και οι σπόροι chia: Τα καρύδια και οι σπόροι chia περιέχουν Ωμέγα-3 λιπαρά και ψευδάργυρο, στοιχεία που συμβάλλουν στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος. Επιπλέον, βοηθούν στη μείωση των σημαδιών ακμής και του ερεθισμού.
Το πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι μειώνει τις φλεγμονές και προστατεύει την επιδερμίδα από τις βλάβες UV. Οι πολυφαινόλες που περιέχει συμβάλλουν στη μείωση των ρυτίδων και της ερυθρότητας της επιδερμίδας.