Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πώς θα πεις αντίο για πάντα στα μαλλιά που φριζάρουν



Aν ταυτίστηκες ήδη από την πρώτη πρόταση και αυτό ακριβώς είναι το story of your life σου έχουμε τις λύσεις. Το φριζάρισμα είναι αποτέλεσμα της έλλειψης υγρασίας στα...μαλλιά, άρα αυτό που στην πραγματικότητα χρειάζονται για να τα έχεις υπό έλεγχο και να μην πετάνε είναι η σωστή ενυδάτωση.

Έχεις φυσικά σγουρά μαλλιά ή μαλλιά με χοντρή τρίχα; Ακόμα κι αν λούστηκες το ίδιο πρωί τα μαλλιά χάνουν την υγρασία τους κατά την διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να ανοίγει και ο ξηρός αέρας να εισέρχεται στο δέρμα. Τις μέρες που φυσάει ή ακόμα και τις ώρες που βρίσκεσαι σε χώρους με κεντρική θέρμανση, η υγεία των μαλλιών σου επιβαρύνεται. Τα εργαλεία του styling επίσης προκαλούν ξηρότητα και φθείρουν τα μαλλιά.

Για όλους αυτούς του λόγους και επειδή enough is enough με το φριζάρισμα, σου έχουμε τα tips που θα σε σώσουν. Με αυτά θα αποκαταστήσεις την υγρασία και θα πεις αντίο στο φριζάρισμα άμεσα. Ανακάλυψε τα και θα μας ευγνωμονείς!

1 Mη τα λούζετε κάθε μέρα

Δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές, αφού τα φυσικά έλαια που παράγει το δέρμα είναι απαραίτητα για την υγεία των μαλλιών, πράγμα που το συχνό λούσιμο εμποδίζει. Αν εμφανίζετε λιπαρότητα χρησιμοποιήστε ένα dry champoo ανάμεσα στα λουσίματα.

2 Το conditioner

Χρησιμοποιήστε ένα βαθύ conditioner μετά από κάθε λούσιμο. Αφήστε το στα μαλλιά για 5 λεπτά τουλάχιστον, πριν ξεβγάλετε καλά. Αυτή η ποσότητα μαλακτικής κρέμας θωρακίζει τα μαλλιά και τα ενυδατώνει, ώστε να διατηρούνται λεία, απαλά και λαμπερά, ενάντια σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

3 Απόφυγε το στέγνωμα με πετσέτα

Όταν τρίβεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα, η επιδερμίδα στις ρίζες γίνεται πιο τραχιά και τα μαλλιά μένουν ανακατεμένα με αποτέλεσμα όταν στεγνώσουν να φριζάρουν περισσότερο. Προτιμήστε μια υπέρ-απορροφητική πετσέτα με μικροίνες για να σκουπίσετε απαλά τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο και να αφαιρέσετε την περίσσεια υγρασία.

4 Προστατέψτε από την θερμότητα

Η θερμότητα με την οποία λειτουργούν τα εργαλεία του styling (και το πιστολάκι) μπορεί να προκαλέσει μεγάλη φθορά στα μαλλιά. Πριν τα χρησιμοποιήσετε προστατέψτε τα, ψεκάζοντας με ένα ειδικό σπρέι κατά της θερμότητας.

5 Κεραμική βούρτσα

Αντί για πιστολάκι επιλέξτε μια θερμαινόμενη κεραμική βούρτσα με ιονική τεχνολογία. Είναι σχεδιασμένη να στεγνώνει τα μαλλιά, χωρίς να τα βλάπτει και φυσικά να τα χτενίζει, και χωρίς να τα φριζάρει.

6 Αναζητήστε ένα serum σιλικόνης

Απλώστε με μια χτένα ομοιόμορφα σε κάθε τούφα για να διατηρήσετε την επιδερμίδα απαλή και στην συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά ή με το πιστολάκι. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

7 Επιλέξτε προιόντα alcoohol free

Πολλά από τα styling σπρέι και μους έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε οινόπνευμα που ξηραίνει και καταστρέφει την τρίχα. Επιλέγετε προϊόντα με φόρμουλα που δεν περιέχει οινόπνευμα.

8 Μην ξεχνάτε τις φύτρες

Ψεκάστε ένα mist μαλλιών για λάμψη και ενυδάτωση. Για να τιθασεύσετε τις φύτρες σας απλώστε το με μια οδοντόβουρτσα στην περιοχή και το look σας θα είναι άψογο.

9 Θεραπεία Κερατίνης

Aν αγαπάτε το ίσιωμα, ρωτήστε τον κομμωτή σας για την θεραπεία κερατίνης, την ισιωτική θεραπεία, που περιποιείται τα μαλλιά και έχει αρκετά μεγάλη διάρκεια.