Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Κινήσεις - Ματ(σαζ) ενάντια στην κυτταρίτιδα! Μπορείτε και μόνες σας!



Αν φτιάχναμε μια λίστα με τους μεγαλύτερους εχθρούς των γυναικών παγκοσμίως, στο χώρο της ομορφιάς, σίγουρα η κυτταρίτιδα θα βρισκόταν μέσα στο top 5! Χωρίς να κοιτά βάρος και ηλικία, η κυτταρίτιδα συνήθως «χτυπά» στην περιοχή των μηρών και γλουτών, την κοιλιά και το εσωτερικό του μπράτσου, δίνοντας μια όψη φλοιού πορτοκαλιού στο δέρμα.

Πέρα από την υγιεινή διατροφή με τους αντι-κυτταριτιδικούς χυμούς και γεύματα, την άσκηση (συνήθως αερόβια) και τη χρήση κατάλληλων προϊόντων περιποίησηςτο μασάζ αποτελεί έναν από τους πλέον πιο ενδεδειγμένους τρόπους για την αντιμετώπισή της, μιας βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου.

Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό λάδι κατά της κυτταρίτιδας ή ιδανικότερα μια σπιτική συνταγή και ξεκινήστε να κάνετε μασάζ ακολουθώντας τις παρακάτω σωστές κινήσεις!

1) Απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Ξεκινήστε από τους αστραγάλους ή τα γόνατα και κινηθείτε προς τα πάνω με σταθερές κυκλικές κινήσεις που απομακρύνουν τις τοξίνες και αυξάνουν τη ροή του αίματος μέσω των τριχοειδών αγγείων του κυκλοφορικού συστήματος.

2) Ζυμώστε το δέρμα σας.
Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας, σαν να ζυμώνατε ψωμί! Αρχίστε από τις μικρότερες περιοχές όπως την εσωτερική πλευρά των γονάτων ή τα μπράτσα και συνεχίστε σε μεγαλύτερες περιοχές (π.χ στους γοφούς, μηρούς και την κοιλιά). Αυτό συμβάλλει στη μείωση του όγκου των λιποκυττάρων που είναι συσσωρευμένα στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματός σας.

3) Κάντε γροθιά τα χέρια σας.
Συνεχίστε να κάνετε μασάζ αυτή τη φορά με τα χέρια σας να σχηματίζουν γροθιές. Επιμείνετε σε εκείνα τα σημεία που έχετε έντονη κυτταρίτιδα και πιέστε αρκετά, προκειμένου να διαλύσετε τα αποθέματα λίπους και να βοηθήσετε το μεταβολισμό του σώματός σας.

4) Κάντε το "S" μασάζ.
Χρησιμοποιήστε τον αντίχειρά σας και το δείκτη και πιάστε μια μεγάλη περιοχή με έντονη κυτταρίτιδα. Φροντίστε οι αντίχειρές σας να ανοίγουν σχηματίζοντας ορθή γωνία. Περιστρέψτε το δέρμα σας σε αντίθετες κατευθύνσεις, σα να σχηματίζεται το γράμμα "S" με τις πτυχώσεις του.

5) Τελειώστε το μασάζ σας με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, όπως το πρώτο βήμα, προκειμένου να χαλαρώσετε το δέρμα σας.