Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2024 -

Σπείρα ρήμαζε διαμερίσματα σε Πιερία και Λάρισα



Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, τέσσερις κλοπές, εκ των οποίων οι δύο απόπειρες που έγιναν τον Μάιο του 2024 από διαμερίσματα σε Πιερία και Λάρισα.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα και μίας γυναίκας, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι τον περασμένο Μάιο, διέρρηξαν δύο διαμερίσματα σε περιοχή της Πιερίας και αφαίρεσαν συνολικά 6 χρυσές λίρες, 2 ρολόγια, διάφορα κοσμήματα και 1 κινητό τηλέφωνο, συνολικής αξίας 3.090 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, σύμφωνα με τις δηλώσεις των παθόντων.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι τον περασμένο Μάιο διέρρηξαν ακόμα δύο διαμερίσματα σε περιοχή της Λάρισας, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος ενός άνδρα, για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Εντοπίστηκαν οι 5 κλεμμένες χρυσές λίρες, οι οποίες και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.