8
Μαΐου
2019
- 14:37
Τελευταία τροποποίηση στις 8 Μαΐου, 2019 - 14:37
Συστατικά
- 250 γρ. νερό
- 600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. χυμό λεμονιού
- 400 γρ. χυμό κράνμπερι
- 1200 γρ. ανθρακούχο νερό ή σόδα
- φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
- φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα
- πάγος, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με τη ζάχαρη, και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση και να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, μεταφέρουμε το σιρόπι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον χυμό κράνμπερι και το ανθρακούχο νερό.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Σερβίρουμε με πάγο, φέτες λεμονιού και φύλλα δυόσμου.
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis.gr