17
Απριλίου
2019
- 20:25
Τελευταία τροποποίηση στις 17 Απριλίου, 2019 - 20:25
Μαγειρίτσα για Vegan...
Συστατικά
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό μανιτάρια άγρια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 100 γρ. κρασί λευκό
- 1500 γρ. νερό
- 1 κύβος λαχανικών
- 200 γρ. ρύζι γλασέ
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 μαρούλι
- ¼ ματσάκι άνηθο + έξτρα, για το σερβίρισμα
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια + έξτρα, για το σερβίρισμα
- φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
- παξιμάδια, για το σερβίρισμα
- χυμό από 1 λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε τα μανιτάρια στα 4 και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν και να χάσουν τον όγκο τους.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα 2/3 του.
- Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Κόβουμε το μαρούλι σε φέτες πάχους 2 εκ., ψιλοκόβουμε τον άνηθο και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
- Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
- Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, άνηθο ψιλοκομμένο, φέτες λεμονιού και παξιμάδια.
Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και απλά μανιτάρια αντί για άγρια.
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis.gr