Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Vegan



Προσοχή στα vegan τρόφιμα αν πάσχετε από αλλεργία στο γάλα ή τα αυγά

Ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα που προορίζονται για χορτοφάγους πρέπει να δίνουν όσοι πάσχουν από αλλεργία σε τρόφιμα όπως το γάλα, τα αυγά ή τα ψάρια.

 

Πρέπει να διαβάζετε προσεκτικά την συσκευασία τους, διότι ενδέχεται να περιέχουν ίχνη από το αλλεργιογόνο που σας δημιουργεί πρόβλημα.



Πέθανε 20χρονη στην Ιταλία, όταν υπέστη αλλεργικό σοκ αφού έφαγε τιραμισού το οποίο της το παρουσίασαν ως Vegan

Έρευνα για ανθρωποκτονία ξεκίνησε μετά τον θάνατο μιας 20χρονης κοπέλας που είχε αλλεργία στα γαλακτοκομικά, αφού της σέρβιραν ένα επιδόρπιο τιραμισού που παρασκευάστηκε με γάλα. Η Άννα Μπελισάριο μαζί με τον φίλο της είχαν δειπνήσει σε ένα φαστφουντάδικο στο Μιλάνο στις 26 Ιανουαρίου πέρυσι, αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

  

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται νηστίσιμο τυρί με ίχνη… γάλακτος

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο διερεύνησης επώνυμης καταγγελίας διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος «Νηστίσιμο, ιδανικό για vegan», το οποίο βρέθηκε ύστερα από σχετική ανάλυση της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους να περιέχει γάλα.



«Δες ποιον έφαγες σήμερα»: Σάλος με την καμπάνια των vegan στο Μετρό της Αθήνας

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η καμπάνια των Greek Vegans στο μετρό της Αθήνας. Από τις 9 Σεπτεμβρίου 184 αφίσες με μηνύματα vegan «στολίζουν» συρμούς του μετρό, στο πλαίσιο της εκστραστείας που θα διαρκέσει 28 ημέρες.