Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 -

Πέννες με λαχανικά και κρεμώδη σάλτσα σκόρδου



Πέννες με λαχανικά και κρεμώδη σάλτσα σκόρδου. Δοκιμάστε τα…

Υλικά:

  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • 1 ¼ φλιτζάνι πέννες
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 χωρίς κόκαλα και πέτσα στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε κύβους
  • 1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 φλιτζάνια κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες ½ εκατοστού
  • 2 φλιτζάνια κίτρινη κολοκύθα, κομμένα σε φέτες ½ εκατοστού
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες ½ εκατοστού
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 425γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 90γρ. τυρί κρέμα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε μία κατσαρόλα 4 λίτρων με νερό να βράσει. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και λίγο ελαιόλαδο στο νερό. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι. Ξεπλένουμε την κατσαρόλα.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και να τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, την κίτρινη κολοκύθα και την πιπεριά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  3. Στην κατσαρόλα των 4 λίτρων, λιώνουμε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, στη συνέχεια, χτυπάμε ελαφρά μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, το τυρί κρέμα, την πιπεριά και το σκόρδο σε σκόνη. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα να είναι λεία και πηχτή. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε απαλά μέσα στο κοτόπουλο και τα λαχανικά. Προσθέτουμε αλάτι.
  4. Βάζουμε την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και την σάλτσα στο μάτι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 5 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί. Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή κειμένου: 

Mary mary