27
Μαρτίου
2017
- 14:30
Τελευταία τροποποίηση στις 27 Μαρτίου, 2017 - 14:33
Υλικά για 3 άτομα
- 300 γρ. tagliolini
- 200 γρ. σολομό καπνιστό
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. ζωμό λαχανικών
- 1 εσαλότ ψιλοκομμένο
- 20 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. λευκό κρασί
- 1 σφηνάκι βότκα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το εσαλότ και τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε το ζωμό και την κρέμα γάλακτος.
- Αφήνουμε να ρεντουΐρει (να πιει σχεδόν όλα τα υγρά του) και ρίχνουμε μέσα το σολομό. Αφήνουμε ώσπου να ζεσταθεί.
- Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα tagliolini, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Ξεκινάμε να σοτάρουμε ρίχνοντας το σφηνάκι βότκα. Τελειώνουμε σοτάροντας με το ξύσμα λεμονιού και το σχοινόπρασο.